80. léta patřila Madonně: Jak se zrodila královna popu?

Madonna kdysi a dnes.

Od dob, kdy byla Madonna (59) označována za sexsymbol, už uplynulo hodně vody. Osmdesátá léta jí sice patřila, ale s přibývajícími léty, se snaží skomírající slávu honit oplzlými fotografiemi na Instagramu. A daří se jí to. Jak se ale vlastně zrodila Madonna taková, jakou ji známe z klipu Like a virgin?

Tomáš Polák
Tomáš Polák 21. 02. 2018 12:08

Madonna, celým jménem Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, je nazývána královnou popu rozhodně oprávněně. V roce 2007 byla dokonce zapsána v Guinnesově knize rekordů jako zpěvačka s největším příjmem. Podle společnosti Warner Bros prodala po celém světě přes 200 milionů alb.

Mezi lety 2000 až 2008 byla vdaná za producenta Guye Ritchiho se kterým má syna Rocca (18). Dceru Lourdes (21) má s hercem Carlosem Leonem, která kubánské geny po otci rozhodně nezapře. Mezi její další, tentokrát adoptované, děti patří David Banda (12) a Mercy James (12) nebo dvojčata Esther a Stella (5).

Vydání popové desky Like a Virgin v roce 1984 ji vyšvihlo do hvězdného nebe odkud dosud nespadla. Další desky, které se zapsaly do dějin hudby jsou Like a Prayer, Erotica, Ray of Light nebo Music. Z pozdějších potom Confessions on a Dance Floor a Hard Candy. Zvuk Madoniných nahrávek je tak charakteristický, že si ho nemůžete splést s jiným interpretem.

Kromě hudební branže se pohybuje ale i ve filmovém prostředí. Zahrála si nejen v muzikálu Evita i komedii Příští správná věc. Byly o ni natočeny i dva dokumenty S Madonnou v posteli v roce 1992 a o třináct let později pak Řeknu ti tajemství.


 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články