Akční thriller Šakal: Před Brucem Willisem byla role Šakala nabídnuta Richardu Gereovi, ten si ale chtěl zahrát hrdinu

Šakal je koprodukční akční film z roku 1997. Režisérem filmu je Michael Caton-Jones. Hlavní role ve filmu ztvárnili Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier, Diane Venora a Mathilda May.
Zdroj: TV Nova
Šakal je koprodukční akční film z roku 1997. Režisérem filmu je Michael Caton-Jones. Hlavní role ve filmu ztvárnili Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier, Diane Venora a Mathilda May.Ve společné akci amerických a ruských bezpečnostních sil vedených ruskou majorkou Kozlovovou a zástupcem FBI Prestonem je zabit bratr mafiánského bosse Tereka Murada.Ten se rozhodne pomstít a objedná si za sedmdesát milionů dolarů profesionálního zabijáka Šakala. Zločinec, který pracuje sám a v naprostém utajení se pustí do příprav atentátu.Vyzvedne si u padělatelky nový pas a přes internet si objedná supermoderní kulomet polské výroby. Mezitím Kozlovová varuje, že Terek jistě chystá nějakou tvrdou odvetnou akci a zvláštní komando proto unese jeho komplice Politovského. Ten při brutálním výslechu zemře, ale těsně před smrtí se zmíní o šakalovi.+ 6 fotek+ 7 fotek

Šakal je koprodukční akční film z roku 1997. Režisérem filmu je Michael Caton-Jones. Hlavní role ve filmu ztvárnili Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier, Diane Venora a Mathilda May.

Petra Járková
Petra Járková 17. 10. 2019 16:00

Ve společné akci amerických a ruských bezpečnostních sil vedených ruskou majorkou Kozlovovou a zástupcem FBI Prestonem je zabit bratr mafiánského bosse Tereka Murada. Ten se rozhodne pomstít a objedná si za sedmdesát milionů dolarů profesionálního zabijáka Šakala.

Podívejte se na zajímavosti, které jste o akčním filmu Šakal nejspíš nevěděli.

Nespokojenost autora předlohy

Autor předlohy Frederick Forsyth se vyjádřil, že film je odpad a nemůže být považován za adaptaci jeho románu. Také požádal o odstranění svého jména ze závěrečných titulků.

Hlavní hrdina

Hlavní hrdina Declan Mulqueen v podání Richarda Gerea se ve filmu překvapivě objeví až ve 23. minutě.

Jazykové lekce

Richard Gere a Diane Venora spolupracovali s jazykovými odborníky, aby zdokonalili svůj přízvuk.

Role Šakala

Roli Šakala odmítli Sean Connery, Liam Neeson a Matthew McConaughey. Byla nabídnuta i Richardu Gereovi, ten si ale chtěl zahrát hrdinu.

Změna názvu

Režisér Fred Zinnemann několik měsíců před svou smrtí přemluvil Universal ke změně názvu filmu, protože nechtěl, aby se nový remake jmenoval stejně jako původní film Den šakala, který sám režíroval.

Herecké neshody

Po natočení filmu si Bruce Willis a Richard Gere slíbili, že spolu už nikdy nebudou na filmech spolupracovat.

NA FOTKY Z FILMU ŠAKAL SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA FILM ŠAKAL SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 22:15 NA TV NOVA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články