Bohemian Rhapsody: Zajímavosti o skupině Queen, které jste jistě nevěděli

Jejich show byla na svou dobu velkolepá.
Zdroj: Cinemart.cz
Rodiče Freddieho Mercuryho byli na syna pyšní.Freddie Mercury byl Pan zpěvák.Kapela Queen zažila snad všechno.Freddie miloval muže i ženy.+ 6 fotek+ 7 fotek

Také jste milovníky nového hudebního filmu o skupině Queen a už jste na něm byli v kině minimálně třikrát? Pak si jistě myslíte, že ho dokonale znáte, ale není tomu tak. Co ještě nevíte o legendách hudebního nebe?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 11. 2018 07:02

Freddie Mercury se narodil jako Farrokh Bulsara na Zanzibaru. Jméno Freddie přijal na anglické internátní škole St. Peter’s v Indii, kterou navštěvoval, než se jeho rodina přestěhovala do Anglie.

Freddie se ve škole stal šampionem ve stolním tenise.

Freddie kdysi pracoval na částečný úvazek jako bagážista na letišti Heathrow Airport.

V době, kdy Queen zatím čekali na svůj úspěch, Brian May učil matematiku a přírodní vědy ve škole v centru Londýna.

Jedním z charakteristických znaků hudby skupiny Queen byla neobvyklá délka některých jejich písní – například „Innuendo“ a samo sebou „Bohemian Rhapsody“: obě trvají téměř šest minut.

Freddie měl v horní čelisti o čtyři zuby navíc, což zapříčinilo, že mu přední zuby znatelně vyčnívaly. Nikdy ale neuvažoval, že by si chrup nechal opravit, protože věřil, že to dodává jeho hlasu zvláštní zvuk – legendární čtyřoktávový rozsah.

„Bohemian Rhapsody“ je jediným singlem, který ve Velké Británii dosáhl první příčky ve čtyřech letech – a to v roce 1975, 1976, 1991 a 1992.

I když slova „Killer Queen“ zmiňují Moët & Chandon, Freddieho oblíbené šampaňské bylo Louis Roederer Cristal. Dalším oblíbeným pitím byla vodka Stolichnaya a čaj Earl Grey – s mlékem a dvěma cukry. Oblíbeným koktejlem ze šampaňského byl Bellini (Cristal a broskvová šťáva).

Freddie nikdy nepotřeboval důvod pro party. Na jednu oslavu nechal připravit dort ve tvaru švýcarského bytového domu, ve kterém si koupil byt – i se všemi věžičkami.

Na světové turné v roce 1975 a 1976 měli Brian a Freddie kostýmy od legendární britské módní návrhářky Zandry Rhodes.

Freddie byl druhým na seznamu MTV 22 nejlepších zpěváků za posledních 25 let – porazila ho Mariah Carey.

V roce 2016 se zvláštní tým věnoval studiu porozumění jedinečnosti Freddieho hlasu. Rakouští, čeští a švédští badatelé studovali archivní záznamy a zjistili, že zpěvákův hlas má svižnější vibrato a subharmonii, zejména ve srovnání s operními pěvci.

Přestože nevěřil v astrologii, navrhl Freddie znak Queen složený z astrologických znamení čtyř členů: dva Lvi, jeden Rak a jedna Panna.

Freddie miloval kočky a několik jich vlastnil – některé exotické dlouhosrsté byly dárky od přátel a jiné byly zachráněné z útulků. Jedna z jeho koček, Delilah, byla inspirací pro stejnojmennou píseň.

Freddie byl velkým fanouškem španělské sopránové operní pěvkyně Montserrat Caballé. V roce 1987 společně nahráli album „Barcelona“ a hit se stejným názvem. Ačkoliv se toho Freddie nedožil, „Barcelona“ byla úvodní písní na olympijských hrách v roce 1992 a stala se nejznámější olympijskou písní všech dob.

Queen neměli v plánu vydat single „Another One Bites the Dust“, dokud je nepřesvědčil Michael Jackson. Píseň se stala nejúspěšnějším americkým singlem jejich kariéry.

Na památku jeho nedožitých 70. narozenin v září 2016 byl po Freddiem pojmenován asteroid. Mezinárodní astronomická unie označila asteroid 17473 jako Freddiemercury. Asteroid byl objeven v roce 1991, v témže roce, kdy Freddie zemřel. Asteroid krouží kolem Slunce na dráze mezi Marsem a Jupiterem. Když byla tato zpráva zveřejněna, prohlásil Brian May, že asteroid 17473 Freddiemercury je „jen světelnou tečkou, ale je to velmi zvláštní světelná tečka“.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články