Brexit: Drama ze zákulisí kampaně referenda o brexitu, aktuálním a palčivém tématu dnešní doby

V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích.
Zdroj: Česká televize
Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu.Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení.Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory.V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. fake news a mikrocílené reklamy na sociálních médiích.+ 2 fotky+ 3 fotky

Benedict Cumberbatch v hlavní roli aktuálního a palčivého dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců. Dnes můžete vidět, jak to doopravdy bylo, i vy!

Petra Járková
Petra Járková 26. 10. 2019 16:00

Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory.

Fake news

V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. fake news a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek Brexit zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii.

Zajímavost filmu

Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti na rozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti brexitu.

Názory diváků z ČSFD

"Tohle se Anglánům povedlo. Nemyslím tím samotný brexit, myslím tím film Brexit. Ekonomické téma zhmotnili kvalitní filmařinou a představili období před brexitem, které způsobilo, že se v Anglii nakonec rozhodli o vystoupení z Evropské unie. V cizině jsem zažil mnoho Anglánů a je mi jasné, že když si můžou myslet, že Praha je samostatná země a Českou republiku neznají, tak stačí, aby na ně nějaký místní Tomio udělal oči, ukázal, proč je dobré vystoupit z EU, a oni ho bez skrupulí budou následovat. Nic ale není tak povrchní, jak na první pohled vypadá, a hlavní postava v podobě neuvěřitelně civilního Benedicta Cumberbatche, kterého byste si v tu chvíli spletli s místním intelektuálem v hospodě U Tetřeva, mi tu osvětlil celou řadu věcí, díky kterým na brexit koukám z trošku širší perspektivy. Hodně zajímavý a dobře natočený film," pochvaluje si uživatel Malarkey.

"Stejně jako nynější svět ovládají sociální média, Benedict Cumberbatch ovládne každý film, ve kterém hraje. Naprosto skvělá podívaná," říká Dzeyna.

"A přesně takhle se řídí svět. Tento film není nijak zvlášť zábavný, celkem se vleče a místy je i dost nudný, ale je to sakra zdvižený velký varovný prst, že bychom se měli nad sebou zamyslet, a to hodně rychle. Smutná pravda o nás všech. Sami si plníme zásobníky náboji a zbraně potom dáváme do rukou médiím a těm všem lidem, kteří stojí za nimi," doplňuje Timak.

NA SNÍMKY Z FILMU BREXIT SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA SNÍMEK BREXIT SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 20 HODIN NA ČT2.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články