Čeká vás dlouhá cesta autem, ale během jízdy se vám dělá nevolno? Poradíme, jak nevolnost zvládnout

Špatně v autě se nedělá jenom lidem, ale i zvířatům
Zdroj: Pixabay.com

Špatně v autě se dělá mnoha lidem. Nejste v tom sami. Tělo si totiž myslí, že je otrávené. Nehýbe se, přitom pohyb vidí. Tento jev vyhodnotí jako halucinaci způsobenou otravou a spustí nevolnost, která je jeho obranou.

Redaktor
Redaktor 27. 04. 2018 12:10

Cestujte co nejvíce. Tím se vytrénujete a na auto, loď, či letadlo si zvyknete. Než si na cestování v autě zvyknete, pravděpodobně prožijete opravdu krušné chvilky. Jak se s nevolností nejlépe poprat?

Prevence

Jestli nechcete, aby vám bylo během cesty špatně, začněte s prevencí už před plánovanou cestou. Vybrte si místo v dopravním prostředku, kde to nejméně hází a odkud se dobře prchá. V autobuse si tedy sedněte dopředu ke dveřím a v letadle a ve vlaku se nehrňte k okýnku, ale do uličky a blízko k záchodům. 

Před cestou se nepřejídejte. Místo mastné kachny si dejte například lehký salát. Dobré je odvést pozornost od jízdy. Zkuste spát, nebo si nasaďte sluchátka a poslouchejte hudbu. Nikdy nečtěte knihu, udělá se vám špatně ještě víc.

Když je nevolno dětem

Odveďte jejich pozornost nějakou hrou. Postačí slovní fotbal, zpěv, nebo hádání značek vozidel. 

Dobrý přítel Kinedryl

V lékárně si na nevolnost můžete koupit Kinedryl, kterývám pomůže útrpnou cestu prospat. Nevýhodou tohoto léku je, že po jeho požití člověk nemůže sednout za volant, protože se jednoduše cítí jako zelenina. Kinedryl nefunguje okamžitě, proto by se měl užívat zhruba půl hodiny před cestou.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články