Český umělec Maxim žijící v USA se vrací do vlasti se svou velkoformátovou výstavou

Umělec se do své vlasti neskutečně těší
Zdroj: MAXIM
Maxim a jeho dílaAlchymista se stal inspirací pro jeho tvorbuMaxim je sice Čech, ale je známý spíše v USAUmělec se do své vlasti neskutečně těší+ 1 fotka+ 2 fotky

Pražský rodák se v USA těší velké oblibě, proto se rozhodl vrátit zpět do Evropy, kde poprvé vystaví svá velkoformátová expresivní plátna.

Redaktor
Redaktor 07. 08. 2018 11:11

Výstavu zahájí slavnostní a poněkud netradiční vernisáž, která se uskuteční 11. srpna od 20 hodin v 6. patře pražského OD Kotva.

Součástí večera bude živý DJ set v režii úspěšného hudebního skladatele a Maximova bratra Karla Havlíčka a posily z Los Angeles na bicí Maurice Salmina. Návštěvníci si také budou moci z vernisáže odnést módní kousek z limitované edice nositelného umění (oblečení a bot) „Of Mind and Heart” vzniklé ve spolupráci MAXIMA s obchodem footshop.cz.

Kolekce pak bude k dostání ve Vnitroblocku až do vyprodání zásob. Vernisáž je otevřena veřejnosti a vstup je zdarma. Po vernisáži se výstava přesune do Kavárny, co hledá jméno a Vnitroblocku, kde bude k vidění až do 18. září.

MAXIM výstavu nazval Alchymista s jasným odkazem ke kultovní knize Paula Coelha, jež se před dvaceti lety stala posledním impulzem k jeho rozhodnutí odejít objevovat svět a naplnit tak vlastní osud.

Jak sám říká, tyto rozměrné obrazy jsou symbolickou „knihou“ jeho zpovědí, odrážející poznání, že každý z nás je zodpovědný za svůj životní příběh.

Alchymista je moje vůbec první výstava na rodném kontinentě. Vystavovat v Praze je pro mě jakýmsi logickým vyústěním cesty, na kterou jsem se před dvaceti lety vydal. Jel jsem si napsat svůj životní příběh a teď ho jedu vyprávět zpět do rodného města. Díla, která v Praze představím, jsou z mé poslední kolekce „The Universal Argument”. Rozsáhlé, extrémně texturované obrazy zhmotňují mé vnitřní úsilí a boj v hledání charakteru a významu lidské společnosti v dnešní době. Jsou mým portrétem lidské rasy a její rozpadající se identity ve světě zidealizovaných mediálních model a překroucených hodnot. Vyjadřují mou touhu po znovunalezení dávno ztracených schopností komunikace a soužití s přírodou a jejím řádem,“ vysvětluje MAXIM. „Obraz je mým svědectvím světa, v němž žijeme, můj portrét lidské rasy – její nerozvážnost a krása, svobody a indoktrinace. Moje obrazy jsou projevem mého vnitřního boje najít vyšší význam a pořádek v lidské povaze.”

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články