CETIN spustil mapu, která ukazuje pokrytí internetem

Mapu pokrytí pevným internetem najdete na stránkách www.zrychlujemecesko.cz.
Zdroj: Tisková zpráva

CETIN spouští nové webové stránky www.zrychlujemecesko.cz obsahující mapu pokrytí pevným internetem, na které je možné si ověřit maximální dostupnou rychlost na zadané adrese. Kromě toho je na mapě možné zobrazit také výhledy plánované výstavby na jeden, čtyři a sedm měsíců dopředu. Každý zájemce o připojení si tak nyní může jednoduše ověřit, zda je u něho doma dostupný Stabilní rychlý internet.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 09. 2017 19:59

CETIN vlastní a provozuje největší telekomunikační síť, a to jak fixní, tak i mobilní, která pokrývá celém území České republiky. V roce 2015 společnost oznámila, že v příštích sedmi letech investuje 22 miliard korun do rozvoje svých sítí, násobně zrychlí připojení k internetu prostřednictvím pevné sítě, a umožní tak skutečně zásadní skok v kvalitě připojení.

Pomocí výstavby předsunutých DSLAMů (uličních rozvaděčů - FTTC) a jejich připojování na optickou síť CETIN přivádí do domácností Stabilní rychlý internet. Násobně vyšší rychlosti připojení se netýkají pouze velkých měst, ale ve více než 60 procentech jsou připojovány menší obce a městečka.

Tisková zpráva

Celkový plán na rozvoj sítí CETIN zahrnuje výstavbu 8000 předsunutých DSLAMů, ze kterých je internet rozváděn dále do jednotlivých domů a bytů. Prostřednictvím těchto uličních rozvaděčů je možné danou obec nebo město napojit optikou na rychlou infrastrukturu CETIN a přivést tak Stabilní rychlý internet do jednotlivých domácností.

„Nový web www.zrychlujemecesko.cz a mapu pokrytí jsme spustili jako službu všem, kteří mají zájem o Stabilní rychlé připojení k internetu,“ říká tisková mluvčí společnosti Tereza Gáliková. „Zároveň se na této stránce zájemci dozvědí, jak si internet na naší infrastruktuře prostřednictvím některého z našich obchodních partnerů objednat.“, Popsán je i způsob jak probíhá plánování a výstavba předsunutých DSLAMů a jaké překážky musíme překonávat, abychom mohli k zákazníkovi internet dovést.“

Tisková zpráva

CETIN od počátku svého vzniku významně zvyšuje rychlosti dostupné v jeho sítí. Zatímco před dvěma roky byla nejvyšší dostupná rychlost 40 Mbit/s, od května 2017 je možnost objednat si na vybraných adresách přípojku s rychlostí až 250 Mbit/s a na konci roku 2017 si tuto rychlost bude moci objednat více než 180 000 domácností. Od 1. 1. 2018 pak bude na optických přípojkách dostupná rychlost až 1 Gb/s.

Poptávka po rychlejším připojení souvisí s rozšířením zájmu zákazníků o nový obsah, zejména pak o IPTV, multimediální obsah a streamované video. CETIN věnuje velkou pozornost a značné investice do své infrastruktury a na zkvalitnění a zrychlení sítě pracuje kontinuálně tak, aby jeho velkoobchodní partneři měli možnost využívat stále lepších služeb a nabízet je dále svým zákazníkům.

Zdroj: Tisková zpráva

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články