Chystáte se na vodu? Zde jsou 4 mýty o vodáctví, které o tomto sportu kolují

Vodáctví Češi milují.
Zdroj: pixabay
Vodáctví Češi milují.Jezy mohou být zrádné.Voda nemusí být nutně zkouškou vašeho vztahu.Nevěřte všemu, co se říká+ 1 fotka

Dá se říci, že Češi jsou opravdu vodáci jako polena. Každoročně vyrážejí statisíce Čechů sjíždět řeky nejenom v ČR. Aby také ne. U tohoto sportu zažijete spoustu legrace, dobrodružství, poznáte nové lidi a vypnete od veškerého shonu. O vodáctví také koluje řada mýtů a nepravd. Jestli se chystáte na vodu poprvé, tomuto určitě nevěřte.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 10. 06. 2018 08:26

Voda je zkouškou vztahu – jestli se spolu chcete rozejít, vyražte na vodu

Stoprocentní jistota to samozřejmě není. Mnoho párů vodu v pohodě přežilo a žijí spolu šťastně až do smrti dodnes. Jen málo se jich se rozešlo. Vodáctví je o vzájemné spolupráci, takže vás plutí po řece může dokonce i sblížit.

Vodáci vykonávají svou potřebu vždy do řeky

Tento mýtus slabší povahy samozřejmě odrazuje. Realita je ovšem jiná. Všude po proudu řeky jsou kempy, kam lze si odskočit.

Křtění nováčků je povinnost

Nováčci by se měli polít vodou z řeky a plácnout pádlem přes zadek. Tradice je sice tradice, ale rozhodně ne všichni to dodržují. Jde spíše o zábavu než o nutnost.

Na vodu jezdí ti lidé, kteří nemají peníze na cestu do zahraničí

To je holý nesmysl. Voda a dovolená u moře se nevylučují. Když si totiž vyrazíte na vodu třeba na týden a déle a spočítáte náklady (spaní v kempech, útrata za jídlo, půjčení lodě, vybavení, suvenýry, hotýlky), zjistíte, že za to můžete mít docela obstojnou dovču v Chorvatsku.

Toto tvrzení se tedy vůbec nezakládá na pravdě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články