Co prozradil průzkum na Čechy? Nevěra nám vůbec není cizí, jednorázovky nás ale nelákají

Češi buď nepodvádějí vůbec, nebo naopak podvádějí stále.
Zdroj: pixabay.com
Nevěru provází celá řada signálů. Zpozornět je třeba například ve chvíli, kdy se partneři začnou více zajímat o svůj zevnějšek. A to platí zejména u mužů. O ženách se zase říká, že za radikální proměnou jejich účesu vždy stojí nový muž. 
Nevěru odhalí i změna v sexuální frekvenci, která může být dvojí. Buď partner s vámi odmítá spát, nebo se naopak až moc snaží vás uspokojit, což bývá ve chvíli, kdy se cítí provinile a častějším sexem se pokouší odčinit svou chybu. 
Možnou známkou nevěry může být i skutečnost, že dotyčná osoba, která dříve nechávala mobilní telefon pohozený na dobře dostupných místech, ho najednou nosí při sobě, nepustí z ruky a při přijímání hovoru zásadně odchází.
Váš partner/ka má podezřele mnoho nových věcí? A nemusí jít o nic velkého. Stačí drobnosti jako nový přívěsek na klíče, přátelský náramek, propiska, ale také nová kolínská či parfém apod. Jako dárce uvádí kolegy, kamarády, rodiče a bůhvíkoho dalšího, kteří ho/ji nikdy dříve tolika dárečky nezahrnovali? Pak je čas zpozornět, protože i to může být projev nevěry.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nevěra světem vládne už od nepaměti. V posledních letech ale počet lidí podvádějících partnery strmě stoupá. Důvodem je vyšší sebevědomí, ale především moderní technologie, díky kterým jsme stále dostupní a snadno tak můžeme být s kýmkoliv v kontaktu. Jak jsou na tom s podváděním svých partnerů Češi?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 31. 03. 2019 18:00

Z očividných důvodů není nevěra něco, o čem lidé rádi povídají. A přece, je tu tolik věcí, které bychom rádi věděli. Proto udělal web infidelidating.cz mezi svými uživateli anonymní anketu o jejich návycích a preferencích ve světě nevěry.

A výsledky možná někoho překvapí. Češi buď nepodvádějí vůbec, nebo naopak podvádějí stále. Při otázce, kolikrát podvedli svoji partnerku za poslední 2 roky, Češi vyčnívali mezi ostatními národnostmi, když 40 % z nich uvedlo možnost více než 10krát. Zbývající část uvedla, že nikdy nebo méně než 5krát.

Mužům jde čistě o sex

Obecně průzkum některé stereotypy potvrdil, některé však vyvrátil. Zatímco se ženy více zajímají o bokovky založené na citech, muži raději riskují v podobě čistě sexuálních mimopartnerských vztahů.

V neposlední řadě se ženy i muži shodli, že dnes je snazší podvádět než před 10 lety právě díky internetu. Překvapivě jsou chlapi ze všech zúčastněných zemí o 20 % méně opatrní ve sledování svých milenek na sociálních sítích.

Ženy jsou odpovědnější

Najevo také vyšlo, že Češi upřednostňují dlouhodobé aférky více než jednorázovky. Což znamená, že pokud vás partner někdy podvede, je pravděpodobnější, že půjde o dobře promyšlenou aférku než o "nehodu" v podobě špatného rozhodnutí v podroušeném stavu.

Varující je pak fakt, že muži příliš nemyslí na ochranu. 74 % žen uvedlo, že kondomy používají vždy, zatímco až 52 % mužů přiznalo, že tento krok se svými bokovkami tak nějak vynechávají.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články