Romantické drama Anna Karenina: Susanne Lothar zemřela krátce po dotočení snímku, Vronského si měl zahrát Pattinson

Anna Karenina (v britském originále: Anna Karenina) je britský romantický film z roku 2012 na námět klasického románu Anna Kareninová ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Režisérem filmu je Joe Wright, hlavní role ve filmu ztvárnili Keira Knightley a Jude Law.
Zdroj: TV Nova
Anna Karenina (v britském originále: Anna Karenina) je britský romantický film z roku 2012 na námět klasického románu Anna Kareninová ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Režisérem filmu je Joe Wright, hlavní role ve filmu ztvárnili Keira Knightley a Jude Law.Anna Karenina žije v lehce unaveném manželství s vysokým vládním úředníkem. S tím má malého syna.Její pověst mezi petrohradskou smetánkou nemůže být lepší.+ 6 fotek+ 7 fotek

Něžná Keira Knightley a charismatický Jude Law v klasickém románu Anna Karenina ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého. Romantické drama ukazuje puritánské carské Rusko konce 19. století v pohledu na nevěru.

Petra Járková
Petra Járková 30. 10. 2019 16:00

Jen letmé setkání Anny a hraběte Vronského stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se záhy promění v požár, který ani jeden z nich nedokáže a ani nechce uhasit. Tak by se dala jednou větou shrnout romance, kterou milují ženy po celém světě.

Natáčení filmu se neobešlo bez více či méně úsměvných situací, podívejte se na ty nejzajímavější informace o dramatu Anna Karenina.

Pocta filmu Pýcha a předsudek

Ve scéně, kde Anna tančí na bále s Vronským a ostatní tanečníci zmizí, aby kamera znázornila, že mají oči jen pro sebe, je poukázáno na film Pýcha a předsudek. I zde Keira Knightley coby Elisabeth Bennet prožívá stejnou scénu s Matthewem MacFadyenem, který si zahrál pana Darcyho a který v Anně Karenině hraje jejího bratra.

Smutná událost

Herečka Susanne Lothar zemřela krátce po dokončení snímku.

Odmítnutí

Do role Vronského tvůrci zvažovali také obsazení Roberta Pattinsona a Levina měl hrát James McAvoy, ten však odmítl. Z hereček zase odmítly Cate Blanchett nebo Andrea Riseborough.

Francouzská napodobenina

Joe Wright se rozhodl umístit děj filmu na divadelní scénu, a to na základě chování skutečně ruské šlechty, která si v té době „hrála“ na šlechtu francouzskou – mluvila francouzsky, oblékala se francouzsky a bydlela v domech připomínajících domy francouzské aristokracie.

Výuka angličtiny

Švédská herečka Alicia Vikander, která nakonec ztvárnila princeznu Kitty, se pro tuto roli musela naučit perfektní britský přízvuk. Před začátkem natáčení strávila několik měsíců v Londýně a jeho okolí, kde se na svoji roli pečlivě připravovala.

NA FOTKY Z FILMU ANNA KARENINA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP: NA ROMANTICKÝ FILM ANNA KARENINA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články