Dojemná zpověď Olgy Šípkové: Maminku mi vzala rakovina, tohle bych jí vzkázala do nebe

Olga Śípková, sportovkyně a dnes úspěšná koučka, se v pořadu Moje máma rozpovídala o mamince, která před lety zemřela na rakovinu.Olga Šípková ukázala i fotografii maminky z rodinného archivu.Olga Šípková je jednou z tváří Avon pochodu proti rakovině. Kvůli smrti maminky moc dobře ví, o jak zákeřnou nemoc se jedná. Na snímku je s herečkou Hanou Holišovou.Olga Šípková se před lety účastnila i taneční soutěže StarDance. Na snímku je s tanečním partnerem Markem Dědíkem.+ 1 fotka

Olga Šípková patří k předním českým sportovkyním, a je to na ní znát. Na svých dvaapadesát let rozhodně nevypadá a celkově působí velmi mladistvě. Mistryně světa ve sportovním aerobiku a dnes úspěšná koučka se v našem novém letním speciálu Moje máma s láskou rozpovídala o tom, jak důležitou roli v jejím životě hrála její maminka.

Petra Járková
Petra Járková 07. 07. 2021 14:10

Web Lifee.cz přichází na léto 2021 s velkou novinkou: Sérií minirozhovorů se slavnými Češkami o jejich maminkách. Prvním hostem našeho nového pořadu Moje máma je Olga Šípková - dvojnásobná mistryně Evropy, čtyřnásobná mistryně České republiky a mistryně světa ve sportovním aerobiku, která zazářila i v taneční soutěži StarDance.

Olga Šípková v novém pořadu Moje máma odhaluje čas dětství, kdy ještě vůbec netušila, že jednou bude slavná. S něhou a láskou popisuje, jaký vztah měla s maminkou, která Olze před lety zemřela na zákeřnou rakovinu. Jak jí maminka říkala, když byla Olga ještě dítě? Jak se seznámili její rodiče? Na vše odpovídá v emotivním videu, ve kterém zavzpomínala díky sérii otázek dotýkajících se dětství.

Moje máma: Vzpomínky Olgy Šípkové

Co prvního vás napadne, když se řekne máma?

Mám slzy v očích, protože tady už pětadvacet let není a pořád se mi stýská. (Maminka zemřela na rakovinu prsu, což je i jedním z důvodů, proč se Olga Šípková stala ambasadorkou růžového Avon pochodu proti této zhoubné nemoci, pozn. red.)

Jak vám říkala maminka, když jste byla malá?

Moje maminka mi říkala Olajz.

Jak se seznámili vaši rodiče? 

Jako gymnasti v tělocvičně v Tyršově domě, kde jsem se i já seznámila se svým prvním mužem jako gymnastka.

Co vás maminka naučila?

Maminka mě naučila hospodařit, vařit, uklízet a starat se o domácnost.

Co jste neměla ráda, když vám říkala maminka, a teď to říkáte také?

Musím říct, že moje maminka byla docela přísná, takže jsem si s mým projektem Dovychovat uvědomila, že nechci dělat to, co moje maminka, ač ji miluju a vždy ji budu milovat. Chci dát dceři víc lásky, víc s ní být, číst si, zpívat a tak dále. Takže od maminky jsem se naučila hospodařit, ale co se týká duchovního bohatství, toho tolik nebylo.

Kdy na vás byla máma hrdá?

Pamatuju si to. Maminka se dožila mého evropského titulu a toho, že jsem ze dne na den začala dělat závodní aerobik a ze dne na den se mi změnil svět. Stala jsem se mistryní republiky a Evropy. Moje maminka, která tehdy prodávala, viděla moje výstřižky v časopisech. Chodila na polikliniku a říkala: To je moje dcera! Tahle první, to je moje dcera! V té době na mě byla hodně pyšná. Světového vítězství se nedožila.

Co vás mrzí, že jste mamince udělala?

Že jsem si s ní víc nepovídala.

V čem měla maminka pravdu?

Říkala: Ne*er se s nima!

Co byste mamince vzkázala?

Že se na ni těším, ale doufám, že až za dlouho.

Celou emotivní zpověď Olgy Šípkové uvidíte v úvodním videu!

Související články

Další články