Holčičku s Downovým syndromem odmítla vlastní máma i dalších 20 rodin. Zachránil ji až homosexuál

Holčičku s Downovým syndromem odmítla vlastní máma i dalších 20 rodin. Zachránil ji až homosexuál
Zdroj: Profimedia.cz

Přestože žijeme v moderní době, být homosexuálem není nejjednodušší. Ještě složitější situace je, pokud jste svobodný homosexuál s přáním adoptovat si dítě. Dlouze by o tom mohl vyprávět jednačtyřicetiletý Ital Luca Trapanse, který si kvůli své orientaci mohl osvojit pouze dítě se zdravotními nebo behaviorálními problémy. Holčička s Downovým syndromem mu ale rozzářila svět.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 29. 11. 2019 10:35

Luca Trapanse ve své rodné zemi bojuje proti stereotypům otcovství, náboženství a rodiny. Když se rozhodl, že by chtěl adoptovat dítě, právě tyto faktory mu celou situaci velmi znesnadnily.

Osudový telefonát

Svobodnému gayovi sice nakonec byla možnost adopce poskytnuta, ovšem s podmínkou, že dítě musí mít zdravotní nebo psychické problémy. Pro někoho by to bylo velmi těžké rozhodnutí, ovšem pro Itala, který se dlouhá léta věnoval dětem se speciálními potřebami, to byla jasná volba.

Lucovi změnil život telefonát, který se odehrál 17. července roku 2017. Na druhé straně se totiž konečně ozvala slova, na která tak dlouho čekal: „Máme pro vás holčičku,“ zaznělo v telefonu. Ital se během hovoru dozvěděl veškeré potřebné informace, na všechno přikývl a ihned běžel do nemocnice, kde už na něj čekala jeho vytoužená holčička. „Když jsem ji poprvé držel v náručí, přepadla mě radost. Okamžitě jsem cítil, že je moje dcera,“ prozradil v tu chvíli novopečený tatínek holčičky Alby.

Odmítlo ji 20 rodin

Ta byla na světě pouhých třináct dní, přesto už prožila spoustu těžkých okamžiků. Nejprve ji odložila vlastní matka a ještě ji „zvládlo“ odmítnout dalších dvacet rodin. To vše jí ale rychle vynahradila obrovská láska jejího nového táty. „Bylo to poprvé, co jsem držel novorozence. Předtím jsem se toho vždy bál, ale když jsem poprvé držel Albu, tak jsem věděl, že jsem připraven být jejím otcem,“ svěřil se Luca, který teď se svou dcerou tvoří dokonalý pár.

Jeho život se točí okolo malé Alby už déle než dva roky. A oba jsou neskutečně šťastní. „Přinesla mi radost a pocit naplnění. Jsem hrdý na to, že jsem její otec,“ říká spokojený táta Luca Trapanse. Kéž by takovým happyendem končilo více příběhů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články