Ikonické parfémy jara: Vsaďte na klasiku, svěží květinovou vůni i nadčasový orient

Ikonické parfémy jara: Vsaďte na klasiku, svěží květinovou vůni i nadčasový orient
Zdroj: Pixabay
Orientální parfém GUERLAIN ShalimarJOY vznikl během hospodářské krizeDiorissimo od Dioru je takovou babičkou mezi parfémyPrvní gurmánská vůně+ 3 fotky+ 4 fotky

Jsou věci, které nezestárnou - třeba klasické hodinky, červená rtěnka nebo ikonický parfém. I když některé vůně jsou staré už několik desetiletí, ženy po celém světě je stále milují a každé jaro je s oblibou zase nanesou.

Petra Járková
Petra Járková 22. 03. 2019 14:00

Ať už milujeme květinové vůně, orient nebo unisexovou klasiku, jedno je jasné, většina z nás dbá na kvalitu parfému. Máme jich doma raději pár a kvalitních, než tucet obarvených vod. Jarní žebříček oblíbenosti bezesporu ovládly tyto ikonické vůně.

CK One, Calvin Klein

První unisexová vůně, která vznikla už roku 1994 a stále patří mezi ty nejoblíbenější. Je známá tím, že každému voní jinak, a to díky kombinaci bergamotu, kardamonu, jasmínu, ananasu a papáji.

Diorissimo, Dior

Svěží květinová vůně evokující jaro vznikla roku 1956 a patří mezi takové babičky všech vůní. Voní po konvalinkách, ylang-ylangu i jasmínu. Christian Dior totiž věří, že konvalinka je symbolem naděje, štěstí i radosti.

Joy, Jean Patou

Tato vůně vznikla během světové hospodářské krize a na trh byla uvedena roku 1930. Jednalo se tenkrát o nejdražší vůni na trhu a přinášela radost v oné nelehké době.

Shalimar, Guerlain

Nadčasová orientální vůně se jmenuje podle místa, kde se potkal indický princ s perskou princeznou a je poctou jejich lásce. Flakon připomíná fontánu v indické zahradě.

Angel, Thierry Mugler

První gurmánská vůně vyvolala v roce 1992 rozruch. Byla vytvořena jako vzpomínka na dětství a voní omamně a sladce jako čokoláda.

Femme, Rochas

Vůně, jejíž flakon připomíná křivky ženského těla a voní jako ženská kůže. Sice vznikla už v roce 1944, ale v roce 1989 prošla úpravami a byla obohacena o broskvové aroma, které jí v kombinaci se švestkou dodavá jemnější harmonii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články