Jamie Oliver přiznal, že jeho syn nechce jíst. Má na něj fintu, kterou odborníci nevidí rádi

Jamie Oliver přiznal, že jeho syn nechce jíst. Má na něj fintu, kterou odborníci nevidí rádi
Zdroj: Profimedia.cz

Slavný kuchař Jamie Oliver v žádném případě není zastáncem toho, že by se během konzumace jídla měly používat moderní technologie. Ovšem jeho nejmladší tříletý syn River to vidí jinak a svého tátu donutil názor trošku změnit. Jakékoliv jídlo totiž sní jen tehdy, pokud se během toho dívá na tablet. Na větě, že člověk míní, ale dítě mění, zkrátka něco bude, někdy prostě není jiná cesta.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 13. 12. 2019 13:10

Šéfkuchař bez čepice, jak je Jamie Oliver často nazýván, přiznal, že svému nejmladšímu synovi dává u jídelního stolu iPad. Tím se malého Rivera snaží „hypnotizovat“ k jídlu. „Nesnáším tablety, nebo jakékoliv jiné technologie u jídla. Jenže River je bohužel tak divoké dítě, že se nedá dělat nic jiného, než mu ten iPad občas dát,“ uvedl slavný pětinásobný otec.

Špatný životní styl a nadváha dětí

Čtyřiačtyřicetiletá kuchařská hvězda si je vědoma, že tento postup je tak trochu kontroverzní. „Ale pokud nejí a já před něho dám tablet, tak ho obrazovka úplně zhypnotizuje a my mu můžeme do úst vložit cokoliv. Jinak to u něj bohužel nejde,“ vysvětlil Jamie. Vědci z Barcelonského institutu globálního zdraví však tvrdí, že sledování televize během konzumace jídla je spojeno se špatným životním stylem a nadváhou dětí.

Malý River má rád hlavně cukrovinky. „Mé další děti jsou na tom s jídlem o mnoho lépe. Mají rády zeleninu, saláty a rády zkouší nové chutě. Ale pokud chceme dostat zdravé věci do nejmladšího syna, tak mu je musíme namíchat do smoothie. Zatím to u něj takto funguje," okomentoval Jamie stravovací návyky svých ratolestí.

Další dítě?

Hvězda anglické kuchyně zároveň odhalila svůj rituál, který má s jídlem spojený. „Je mi jedno, pod jaké náboženství daná kuchyně spadá, prostě miluji myšlenku poděkovat za jídlo. Dělám to tak už dlouhá léta. Všichni bychom měli být vděční za jídlo, které jíme," řekl Jamie.

Rodák z anglického města Clavering se v podcastu Jessi Ware svěřil ještě s jednou věcí. Přestože je už pětinásobným otcem, tak s manželkou nevyloučili příchod dalšího potomka. „Pokusil jsem se říct, že už ne, ale moc dobře to nešlo. Má žena Jools je neuvěřitelná máma, ale je jí pětačtyřicet let. Myslím, že ví, že tohle je jedna z posledních možností," svěřil se Oliver se svými budoucími plány.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články