Jaromír Jágr dostal nečekaný dárek. Plnou paletu své oblíbené Coca-Coly

Jaromír Jágr dostal nečekaný dárek. Plnou paletu své oblíbené Coca-Coly
Zdroj: Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Legenda českého ale i světového hokeje Jaromír Jágr oslavil půl století. Jeho sportovní dlouhověkost je obdivuhodná a i přesto, že už dávno nebaví hokejové fanoušky v NHL, jeho jméno je stále pojem a příznivci hokeje ho i nadále bezmezně milují. Na ledě kraloval neuvěřitelným pohybem, skvělou kombinační hrou, přesnou střelou a vůdčími schopnostmi. Za jeho úspěchem stála obrovská píle, velký talent, ale i velmi neortodoxní metody, které se týkaly nejen fyzické přípravy.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 21. 02. 2022 15:30

Hráč s číslem 68 proto vedle svého hokejového mistroství proslul i vřelým vztahem k jídlu. Byl ze staré školy, kdy si nemusel hlídat nějakou tu kalorii navíc, protože dobře věděl, že jeho výkonům to nijak neublíží, ba naopak, že po tomto povoleném dopingu bude ještě lepší. „Na jídlo jsem lajdák. Nějaké vitamíny a doplňky stravy? Vůbec. Vždycky jsem si dal bábovku, coca-colu a šel na to. Vím, že v tomto směru mám velké rezervy. Dlouho jsem neměl důvod to měnit, protože mi to vycházelo," přiznal před deseti lety útočník deníku Sport.

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Své o tom dobře ví i Jágrův dlouholetý osobní trenér Marián Jelínek. „Od té doby, co jsem Jaromíra poznal, nejsem tak černobílý v pohledu na exaktní vědy. On nikdy žádné potravinové doplňky nepoužíval, do pětadvaceti let pil na střídačce colu s ledem, žil na tatrankách, lázeňských oplatkách a svíčkové," vzpomíná s úsměvem Jelínek.

Právě obliba legendárního nápoje Coca-Cola se táhne jako pomyslná červená nit Jágrovým nejúspěšnějším obdobím v NHL. O jeho vřelém vztahu k tomuto osvěžujícímu nápoji dobře vědí i zaměstnanci společnosti Coca- Cola HBC, kteří mu v den jeho padesátých narozenin poslali rovnou celou paletu jeho milovaného drinku. Narozeninový dárek mu dorazil přímo na kladenský stadion, kde Jaromír i jeho kladenská družina pravidelně trénují. Nezbývá než doufat, že se Jágr podělí o svůj dárek i s ostatním spoluhráči v opačném případě má zajistěný pitný režim na dlouhé měsíce.

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Málokdo také ví, že v Československu byl nápoj Coca-Cola poprvé vyroben v roce 1971 na základě licenční smlouvy společnosti The Coca-Cola Company a národního podniku Fruta Brno. Coca-Cola v Československu tak spatřila světlo světa jen o necelý rok dříve než hojekový démon Jaromír Jágr.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články