Knižní inspirace pod stromeček

Knižní inspirace pod stromeček
Zdroj: Grada

Hledáte inspiraci, jakou knížkou potěšíte letos pod stromečkem? Darujte psychologický thriller od bestsellerové autorky, romantické příběhy plné vánočního snění nebo nezapomenutelný příběh z historie, plný hrdinství, odvahy a naděje.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 16. 12. 2020 09:00

Pozvala mě dál

Panenská příroda Islandu a útulná atmosféra ve stylu hygge ve vás vyvolají touhu zachumlat se do hřejivé deky u kamen a popíjet horkou čokoládu… Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách. Když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Vydejte se s ní za polární září do země ohně a ledu.

Grada

Dva v srdci

Dva životy. Dvě lásky. Jedna volba. – Lydia a Freddie jsou spolu více než deset let a ona je přesvědčená, že jejich lásku nemůže nic zničit. Anebo se plete? Freddie zemře při autonehodě a Lydia je poprvé sama. Jediné, co chce, je zůstat v posteli a brečet. Moc dobře však ví, že Freddie by si přál, aby žila šťastně a naplno i bez něj. Proto se o to snaží. Pak se ale stane něco neskutečného. Najde způsob, jak získat svůj starý život i s Freddiem zpátky. Znovu a znovu překračuje práh do minulosti, ale návštěvy ve světě, kde Freddie pořád žije, si vybírají svoji daň. Protože v tom skutečném se objeví někdo, kdo chce, aby zůstala s ním.

Grada

Poslední vlak do Londýna

Čeho lze dosáhnout, když se dobří lidé spojí proti zlu? Všichni známe sira Nicholase Wintona, podobných skromných hrdinů bylo ale víc. Přečtěte si román podle skutečných událostí za druhé světové války. Fascinující příběh lásky, ztráty a hrdinství o snaze jedné ženy zachránit před nacisty co nejvíce židovských dětí. Tante Truus je odhodlaná zachránit tolik dětí, kolik jen bude možné, proto se pustí do závodu s časem ve snaze provést stovky dětí po nebezpečné cestě vstříc svobodě.

Grada

Strom splněných přání

Jane se podařilo prorazit jako investigativní novinářce. Její přítel Simon se ale nedokázal smířit s tím, že je úspěšná a práci se věnuje víc než jemu. Blížící se Vánoce jí jen připomínají, že zůstala úplně sama. Šéfredaktorka ji proto vyšle na služební cestu do Norska. Má napsat článek o tradici, která se váže k úniku norského krále před nacisty. Za to, že mu Anglie poskytla azyl, posílá Norsko každý rok vánoční strom do Londýna. Na Jane čekají fjordy, norská zima, útulné hotely a skvělé jídlo. A také pár zajímavých mužů, jeden starý příběh a rada: Když vás potká láska, chytněte ji a pevně držte!

Grada

Další knižní inspiraci najdete na Instagramu @cosmopolis_cz nebo na Facebooku Nakladatelství Cosmopolis. Všechny knihy je možné zakoupit na www.grada.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články