Magda Vášáryová slaví 71. narozeniny: Proč obdivované herečce nemůže spousta lidí přijít na jméno?

Z četných filmových rolí byly významné zejména snímky Radúz a Mahulena, Zbehovia a pútnici, Princ Bajaja, Rusalka, Postřižiny.
Zdroj: Profimedia
Magda Vášáryová je slovenská herečka a diplomatka.Je sestrou herečky Emílie Vášáryové a manželkou herce Milana Lasici.Už v patnácti letech byla obsazena do dětské role ve filmu Senzi mama (1963). Proslavila se titulní postavou Markéty Lazarové ve filmu Františka Vláčila a brzy se stala jednou z nejpopulárnějších hereček.+ 6 fotek+ 7 fotek

Magda Vášáryová pochází ze slovenské Banské Štiavnice. Přestože vystudovala sociologii, v 70. letech se vrhla na dráhu herečky. Šla z jedné role do druhé. K naprosto nejznámějším patří Maryška z komedie Postřižiny, díky které si ji lidé zamilovali. Před časem však řekla nahlas něco, co se většině jejích fanoušků nelíbilo.

Petra Járková
Petra Járková 26. 08. 2019 10:50

Magda Vášáryová je slovenská herečka, diplomatka, státní úřednice a politička, sestra herečky Emílie Vášáryové a manželka herce Milana Lasici.

Nejslavnější role

Film režiséra Jiřího Menzela podle knihy Bohumila Hrabala vypráví o pivovaru a rodině jeho správce, kterého si zahrál Jiří Schmitzer (68), za první republiky. Vášáryová v něm ztvárnila jeho manželku Maryšku.

Anticharta

Dokud se Vášáryová věnovala herectví, měli ji lidé velmi rádi. Jenže herečka v roce 1977 podepsala antichartu a roku 1988 dostala titul zasloužilá umělkyně. Proto zaznívají názory, že je nepochopitelné, jak se po sametové revoluci mohla začít chovat jako největší demokratka pod sluncem.

Uprchlíci

Když k tomu připočteme její pozitivní přístup k uprchlíkům a Evropské unii, což jsou témata, na která jsou Češi v poslední době mírně řečeno alergičtí, už je jasné, proč je Magda u některých lidí v nemilosti. Své o tom napsali na sociálních sítích.

Postřižiny

To, že je dnes Vášáryová u veřejnosti neoblíbená, však nic nemění na tom, že jí to v Postřižinách nesmírně seklo. A přitom nebyla žádná rozverná dvacítka, ale bylo jí už 32 let.

NA FOTOGRAFIE KRÁSNÉ MAGDY VÁŠÁRYOVÉ SE PODÍVEJTE V GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články