5 nejnebezpečnějších měst světa: Tam byste na dovolenou rozhodně jet nechtěli

5 nejnebezpečnějších měst světa: Tam byste na dovolenou rozhodně jet nechtěli
Zdroj: Pixabay
Slum v Caracasu ve Venezuele.Slum v Caracasu ve Venezuele. I v Caracasu narazíte na moderní výškové budovy.Město San Pedro Sula v Hondurasu hlásilo v roce 2014 v průměru 171 vražd na 100 000 obyvatel.+ 4 fotky+ 5 fotek

Celosvětová databáze Numbeo sleduje kriminalitu ve stovkách měst celé planety a její žebříčky jsou permanentně aktualizovány. Přinášíme tedy nejčerstvější seznam měst, která se drží na prvních pěti pozicích žebříčku nejnebezpečnějších míst světa.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 03. 2019 14:00

Caracas, Venezuela (index kriminality 83,35 %)

Caracas je hlavní a zároveň největší město jihoamerického státu Venezuela. Caracas má všechny vymoženosti velkoměsta – výškové obytné domy pro střední vrstvy, luxusní vilové čtvrti, restaurace a hotely, divadla, muzea, noční bary a nákupní centra. Město se ale již dlouho potýká s mnoha problémy, jako jsou například chudoba, kriminalita a znečištění. Kvůli vysoké kriminalitě je mnoho obytných komplexů pro zámožnější vrstvy obehnáno vysokými ploty.

San Pedro Sula, Honduras (index kriminality 82,69 %)

San Pedro Sula je druhé největší honduraské město. Statistiky z roku 2014 hlásí v průměru 171 vražd na 100 000 obyvatel. Největším problémem jsou kriminální gangy, imigranti z jiných částí Hondurasu, černý trh se zbraněmi a pašování drog.

Pietermaritzburg, Jižní Afrika (index kriminality 82,57 %)

Pietermaritzburg je město v Jihoafrické republice. Má okolo 230 000 obyvatel (s předměstími až půl milionu) a je hlavním městem provincie KwaZulu-Natal. Nejvíce trestných činů se odehrává v místních slumech. Vraždy, loupeže a násilí jsou tu na denním pořádku. V Pietermaritzburgu je vážným problémem školní kriminalita. Policie provádí razie a zabavuje nelegálně držené zbraně studentům vysokých škol. Nicméně všechny turistické oblasti (restaurace, nákupní centra, obchody, atrakce) jsou pod ochranou a člověk se může cítit relativně bezpečně.

Pretoria, Jižní Afrika (index kriminality 80,44 %)

Pretoria je od roku 2005 součástí aglomerace Tshwane. Leží v provincii Gauteng v Jihoafrické republice. Rozhodně to není místo, kam byste chtěli vyrazit na dovolenou. Identifikovat turistu v davu kolemjdoucích není těžké, a protože jsou místní obyvatelé velmi chudí, turisté jsou pro ně jasným cílem. Nejčastějším zločinem v Pretorii jsou kapesní krádeže.

Fortaleza, Brazílie (index kriminality 80,37 %)

Fortaleza je město na severovýchodě Brazílie, hlavní město státu Ceará. V celé metropolitní oblasti žije v současnosti zhruba 3,4 milionu obyvatel a Fortaleza tak patří mezi sto největších měst na světě. Kvůli pouličním gangům je zde velmi nebezpečno. Vraždy, krádeže a únosy za výkupné nejsou nic neobvyklého.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články