Nejznámější baletní soubor světa vystoupí s českými baletními školami

Labutí jezero je velmi těžkým kouskem, který lidé milují.
Zdroj: Royal Moscow Ballet
Labutí jezero patří mezi skvosty.V ruském národním baletu se tvrdě dře.Zážitek, na který nezapomenete.Soubor si ke spolupráci vybral žáky českých baletních škol.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ruský Royal Moscow Ballet přijede s Čajkovského klasikami Labutí jezero a Louskáček. Mezi členy uznávaného souboru lze najít vybrané umělce s úctyhodnou kariérou. Uměleckým ředitelem souboru je choreograf a tanečník Anatoly Emelianov. V rámci svého českého turné oslovili ruští umělci české baletní školy ke spolupráci. V Praze tak se souborem vystoupí děti z baletní školy Terpsichore, v Ostravě se zase představí malí tanečníci z Národního divadla moravskoslezského.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 11. 2018 10:17

Umělecký ředitel Anatoly Emelianov

Anatolye Emelianova lze považovat za základní kámen a strůjce světového úspěchu souboru Royal Moscow Ballet. Emelianov je absolventem věhlasných baletních škol, jako například Státní choreografické univerzity v Pernu. Svou baletní kariéru započal v Divadle opery v Jižním Novgorodu, dále následovalo angažmá v Moskevském hudebním divadle nebo jeho angažmá ve Spojených státech amerických v Metropolitním baletu Paula Mejia a Alexandra Vetrova. Díky jeho obrovským zkušenostem se soubor Royal Moscow Ballet prosadil po celém světě a vystupoval na prestižních jevištích. "Do České republiky se moc těšíme. Přijedeme zatančit takové představení, které patří do zlatého fondu baletního umění. Diváci uvidí strhující představení a věříme, že jim připravíme večer, na který dlouho nezapomenou," říká Emelianov před návštěvou České republiky.

Spojení s českými baletními školami

Do Prahy a Ostravy přijede Royal Moscow Ballet s inscenacemi Labutí jezero a Louskáček. Ten bude dokonce v Ostravě uváděn jako odpolední představení určené především rodinám s dětmi. Ze strany ruského souboru došlo také k zajímavé nabídce. Vzhledem ke klasické choreografii obou chystaných představení se rozhodli nabídnout spolupráci dětským baletním souborům z Česka. V Praze tak dostanou šanci mladí tanečníci z baletní školy Terpsichore, kterou vede baletní umělkyně Pavlína Ďumbalová.

V rámci ostravských představení přijal pozvání ke spolupráci dětský soubor baletu Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, jehož uměleckou ředitelkou je Lenka Dřímalová.

Vystoupení si můžete vychutnat 4. - 8. prosince v Praze a Ostravě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články