Dětské karnevaly jsou v plném proudu: Jaké kostýmy jsou letos v kurzu?

Dětské karnevaly jsou v plném proudu: Jaké kostýmy jsou letos v kurzu?
Zdroj: Pixabay.com
Karnevalové kostýmy mohou být různorodé a děti si tak mohou zvolit, za kterého svého oblíbence chtějí jít.Malý policista je vhodný pro chlapečky, kteří se chtějí cítit jako muži zákona.Tlapková patrola hýbe světem. Sežeňte pro své ratolesti převlek některého z hrdinských pejsků.Králem se může stát i vaše dítě. Nezapomeňte na doplňky v podobě žezla a královské koruny.+ 4 fotky+ 5 fotek

Období dětských karnevalů je tu a vy si možná lámete hlavu, co svému dítěti obléct za kostým, aby mělo radost, vypadalo dobře a v neposlední řadě mu bylo při tanci pohodlně. Podívejte se na převleky, které letos frčí a váš potomek s nimi udělá parádu na každém maškarním bále.

Petra Járková
Petra Járková 20. 02. 2020 10:00

Karnevalová sezóna je tu. Nechte se proto inspirovat kostýmy, které by vašim ratolestem určitě slušely. Odměnou vám bude jejich rozzářená tvář a šťastný úsměv. Každé dítě má oblíbenou nějakou animovanou postavičku, ať už se jedná o pejsky z Tlapkové patroly, princezny z Ledového království nebo třeba modré Šmouly.

Originální kostým

Co se týče přípravy na dětský karneval, tím nejdůležitějším krokem je výběr správného kostýmu. Určitě už víte, jaké pohádky vaše dítko baví, kterou postavičku má rádo nebo jakým superhrdinou by chtělo být. Na jeho oblíbené hrdiny berte zřetel, a pokud bude chtít jít za klauna, vodníka nebo Supermana, ať jde. Nenuťte mu svůj názor, karneval je přece o radosti dítěte, nikoli té vaší.

Vlastní výroba

Umíte to s jehlou a nití? Pak můžete kostým ušít. Jestli vám taková činnost nic neříká, nevadí. Existuje spousta půjčoven maškarních kostýmů, kde si ho můžete na dva až pět dnů zapůjčit. A pokud se chystáte na více karnevalů nebo vašemu dítěti kostým sluší a nechce se ho vzdát, můžete ho i zakoupit. Projděte si různé e-shopy, které mají nepřeberné množství variant, z nichž si určitě vyberete.

Půjčovna

Jestliže se rozhodnete zavítat do půjčovny kostýmů a masek, rozhodně vezměte svoje dítě s sebou. Bude si moci vybrat z různorodé nabídky oblečků a vy navíc budete mít jistotu, že mu kostým perfektně sedí.

Zakoupení

Dětský maškarní kostým můžete tedy i zakoupit v kamenném nebo internetovém obchodě. Nesnažte se však sehnat ten nejlevnější, mohlo by se vám pak stát, že realita nebude odpovídat obrázku. Ani vaše dítě jistě nechce křivé švy a masku která vypadá jako ze sekáče. Navíc levné masky moc nevydrží. Pokud už ji kupujete, jistě chcete, aby vydržela více sezón. Zlatou střední cestou jsou kostýmy v hodnotě od 500 do 2000 korun.

Tipy pro kluky i holky

Nevíte-li co hledat a schází vám inspirace, koukněte na naše tipy pro holčičku i chlapečka. Holčičky na maškarním plese zazáří například v přestrojení za princeznu, berušku, vílu, Karkulku, Sněhurku, Pipi Dlouhou punčochu, andílka, mažoretku, baletku, pirátku, indiánku, myšku, kočku či včeličku. Pro kluky jsou zase jako dělané kostýmy klauna, čaroděje, kovboje, Harry Pottera, Spidermana, kominíka, kostlivce, upíra, mušketýra, námořníka, piráta, prince, rytíře, vojáka nebo vodníka.

Doplňky

Pokud chcete doladit image dítěte, dokupte mu doplňky. Princezna bez korunky nebo pirát bez pásky přes oko by vypadali hloupě. Někdy stačí prohledat domácnost, nahlédnout do zásuvek či šuplíků a občas se v nich dá narazit na skvělý doplněk, o jehož existenci jste neměli ani ponětí. Konečně vaše šperky z mládí zase někdo vynese a bude v nich vypadat skvěle.

NA KARNEVALOVÉ KOSTÝMY, KTERÉ JSOU LETOS V KURZU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články