Nevíte, co ve vás dřímá? Poradíme vám, jak objevit svůj skrytý talent

Přestaňte čekat, až se talent sám projeví

Jděte svému nadání naproti. Nečekejte, až to přijde samo a zkoušejte. Poslechněte svůj instinkt. Co by vás asi tak bavilo? Hra na klavír? Malování, nějaký druh sportu, nebo například zpěv? Vyzkoušet se má všechno. A tak tedy zkoušejte. Pokud to nezkusíte, jednoduše to nezjistíte. Talent, nadání a přirozené předpoklady můžete odhalit pouze při zapojení své vlastní bojovnosti a aktivního vyhledávání nových zkušeností. Čelte všem překážkám a hledejte své skryté schopnosti a dovednosti, které se před vámi možná pouze schovávají.

Všímejte si svých úspěchů

Myslíte, že žádný talent nemáte? Tak to jste na omylu. Možná jste ho již objevili, ale jednoduše jste si ho nevšimli, protože ingorujete své úspěchy. Více se soustředíte na své neúspěchy.

Promluvte si s rodinou a s přáteli

Jedním z nejlepších způsobů, jak odhalit své případné skryté talenty, je zeptat se na ně lidí, kteří vás znají nejlépe. Většinou máme tendenci přehlížet naše dovednosti a skrývat schopnosti, což často vede k tomu, že si vůbec neuvědomujeme, že jsme v něčem dobří. Jestliže máte to štěstí, že máte starostlivé přátele a rodinu, určitě vám svůj názor rádi sdělí.

Definujte si pojem talent sama pro sebe

Někteří lidé si myslí, že byl Hendrix nejlepším kytaristou všech dob, ale on přitom nebyl schopný zahrát žádnou klasickou skladbu, protože neuměl noty. Kdyby se je pokusil naučit, možná by to zvládnul, ale klasičtí kytaristé na něj nyní můžou nahlížet jako na naprosto netalentovaného drnkala. Nenechte si od nikoho namluvit, že skvělé zvládnutí jízdy na koloběžce nebo ugrilování vynikajícího sýra není „skutečný“ talent.

Když se najdete

Když v sobě talent objevíte a zjistíte, co by vás bavilo, jste na začátku cesty. Talent je totiž 20 %. Těch zbylých 80 % je dřina. Mít předpoklad je sice výhoda, ale žádná bitva není vyhraná bez boje. Budete muset trénovat. Zapište se do kurzů a začněte své nadání víc a víc rozvíjet. Konzultujte ho s profíky a postupujte stále výš.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články