Oblíbená česká herečka Eva Holubová slaví 61. narozeniny: Léčila se ze závislosti na alkoholu, propadala depresím, nyní je šťastná

Oblíbená česká herečka Eva Holubová slaví 61. narozeniny: Léčila se ze závislosti na alkoholu, propadala depresím, nyní je šťastná
Zdroj: Showpix.cz
Eva Holubová je česká herečka, v roce 2000 byla oceněna Českým lvem za herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Ene bene.

Od studií na DAMU se přátelí s Ivanou Chýlkovou, společně hrají například ve hře Nahniličko v pražském Divadle Kalich.S Janem Krausem vydala knihu Pravdu, prosím!.Má manžela Miroslava a dvojčata Karolínu a Adama+ 18 fotek+ 19 fotek

Na studiích jí říkali, že je ošklivá a že určitě kariéru neudělá. Jak moc se mýlili! Eva Holubová patří právem mezi naše nejúspěšnější, nejobsazovanější a nejoblíbenější herečky. Sice není prvoplánová kráska jako třeba Jana Švandová či Eliška Balzerová, ale zase má neuvěřitelné charisma a umí jít s dobou.

Petra Járková
Petra Járková 07. 03. 2020 08:00

Legendární herečka Eva Holubová má na svém kontě již více než padesát rolí, z nichž jí nejedna přinesla důležitá herecká ocenění. Skoro by se dalo říct, že v každém úspěšném filmu, který stál za to a hlášky z něj zlidověly, si zahrála právě Holubová. Kromě humorných rolí však umí zachovat i vážnou tvář, což předvedla například ve filmu Requiem pro panenku.

Herecké začátky

Evu to táhlo ke hraní už od dětství, cesta k dosažení snu však byla trnitá. Na DAMU se dostala až na potřetí, takže se živila jako učitelka v mateřské škole.

Přátelství od studií

Když se však na DAMU dostala, začala se přátelit se spolužačkou Ivanou Chýlkovou, která patří mezi její blízké přátele dodnes. Společně hrají v představení Nahniličko v pražském divadle Kalich. Přátelský vztah ji spojuje i s manželem Chýlkové Janem Krausem, se kterým vydala knihu Pravdu, prosím!

Rodina

Už mnoho let je vdaná za výtvarníka Miroslava, se kterým má dceru Karolínu a syna Adama. Jsou to dvojčata.

Deprese a alkohol

Ne každé období v životě Evy Holubové bylo šťastné. Na plátně sice zářila, ale v soukromí byly dny, kdy ani nebyla schopná vstát z postele. Trpěla totiž endogenními depresemi, které prý byly spouštěčem její záliby v nadměrném pití alkoholu. Nakonec se roku 2006 ze závislosti dostala a od té doby se drží. Hraje, ráda jezdí na Sicílii, kde si pořídila malý domek, a v neposlední řadě spravuje svůj instagramový profil, který má k dnešnímu dni více než 140 tisíc sledujících. Eva je na něm velmi aktivní. Svěřuje se nejen se svými strachy, démony a vzpomínkami, ale sleduje i trendy a komentuje politické dění. V roce 2019 se aktivně účastnila demonstrací proti Babišově vládě.

Velká ocenění

Eva je držitelkou Českého lva z roku 2000 za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Ene bene. V letech 1997, 1999 a 2005 byla na tuto cenu nominována za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmech Knoflíkáři, Pelíšky a Skřítek. Za výkon ve filmu Účastníci zájezdu získala ocenění „nejlepší herecký výkon“ na festivalu Tribeca 2006 v New Yorku.

NA LEGENDÁRNÍ HEREČKU EVU HOLUBOVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články