Líbáš jako ďábel, stálice letních obrazovek: Kaiser odmítal kaskadéra, Holubová zoufale chytala letadlo

Jedno je ale jisté, diváky bavila i tak a kina opět praskala ve švech.
Zdroj: TV Nova
Komedie Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh (2009) se v historických tabulkách nejúspěšnějších titulů v České republice umístila na osmém místě s více než devíti sty tisíci diváků (a jako čtvrtý český film). Není tedy divu, že se nyní objevilo volné pokračování Líbáš jako ďábel, v němž se rozvíjejí další osudy dvou starších rozvedených párů.Tentokrát však autorka poněkud změnila žánr a namísto komedie o rodinných a milostných vztazích natočila snímek, v němž mají významnou úlohu dobrodružné prvky a jenž se ze značné části odehrává v Maroku. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život.Franštinářka Helena byla se spisovatelem Karlem rozvedená už v první části, ale její milenec, lékař záchranky František, vstupuje rozvedený až do tohoto dílu. + 6 fotek+ 7 fotek

Komedie Líbáš jako ďábel režisérky Marie Poledňákové patří ke stálicím letních obrazovek. Navazuje na režisérčin předchozí film Líbáš jako Bůh a rovněž pojednává o párech, které se seznámily a rozešly až v pozdějším věku. Zajímavostí je, že se jednalo o poslední film Poledňákové a při natáčení v Maroku došlo ke mnoha zmatkům.

Petra Járková
Petra Járková 05. 07. 2019 16:00

Lokalitu vybírala režisérka

Kvůli nabídkám cestovních kanceláří chtěli producenti točit v Tunisku nebo Egyptě. Tam by totiž byly lepší podmínky. Jenomže s tím nesouhlasila režisérka Marie Poledňáková. Tahle lokalita pro ni byla „srdcovka“ a ze svého přání neustoupila.

Kaiser nechtěl kaskadéra

Ve filmu je několik akčních scén a ty měl za Oldřicha Kaisera v roli Františka odehrát kaskadér. Nakonec to ale zvládl herec sám, bez pomoci profíka. Klobouk dolů!

Poslední film

Marie Poledňáková natočila takové klasické komedie, jako třeba S tebou mě baví svět, Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Proto zůstali všichni v šoku, když při poslední klapce u tohoto filmu oznámila, že se jednalo o její poslední film.

Zmatky nejen ve filmu

Ve filmu jsou hrdinové pořád ve stresu a ve skutečnosti tomu nebylo jinak. Tereza Kostková a Eva Holubová málem zmeškaly letadlo z Madridu do Marrákeše. Během cesty zpět se dokonce ve Španělsku ztratil jeden člen štábu a do Prahy se vrátil až po dvou dnech.

Exotické lokace

Kromě Prahy se štáb přesouval i do Afriky. V Maroku strávil 40 dní a většina záběrů se natáčela v Marrákeši. Dále se točilo v Essaouiře.

Kaiser přestal pít

Oldřich Kaiser nikdy neměl k flašce daleko, což moc dobře věděla i režisérka Poledňáková. Proto mu během natáčení obou dílů zakázala jakékoliv požívání alkoholu. Kdyby dohodu porušil, tak by dostal hned padáka. Jak je vidět, tak se herec udržel a ve filmu mu to navíc náramně sekne.

O ČEM POJEDNÁVÁ FILM LÍBÁŠ JAKO ĎÁBEL SE MŮŽETE PODÍVAT V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články