Úsměvné chyby v Marečku, podejte mi pero! Záhadně se stěhující lavice i mizející knedlíky

Postava žáka, který může odpovídat jen tehdy, když chodí, je vytvořena podle Františka Sviatka, bývalého spolužáka Zdeňka Svěráka ze studentských let.
Zdroj: se souhlasem České televize
Marečku, podejte mi pero: Josef Kroupa (Jiří Sovák) pracuje jako mistr v továrně na zemědělské stroje. Když dostane za úkol zvýšit si kvalifikaci, začne, byť neochotně, chodit do večerní školy.Jiří Sovák doufal, že se během natáčení usmíří se svým synem Jiřím Schmitzerem.Jiří Schmitzer však krátce po dotočení usedl za volant opilý a srazil chodce.Jiří Sovák mu to později odpustil, cestu k němu však již nikdy nenašel.+ 3 fotky+ 4 fotky

Kdo by neznal legendární film Marečku, podejte mi pero! se skvělým hereckým obsazením a hláškami, které přetrvaly dodnes a běžně je používáme? Co jste možná ale nevěděli, je, že existují chyby, kterých se filmaři při natáčení dopustili a ne každý je na první pohled odhalí. Zaměřte se tedy při sledování filmu právě na ně!

Petra Járková
Petra Járková 28. 06. 2019 16:00

Filmovou klasiku Marečku, podejte mi pero! miluje snad každý. Věděli jste, že i tato komedie je plná filmařských chybiček? Pojďme se podívat na ty nejzajímavější.

Ve scéně, kdy se paní Kroupová ptá mladého Kroupy, kolik chce na oběd knedlíků, mladý Kroupa odpovídá stylem: Knedlíků šest, táta pět... Když je pak ale záběr na talíř s knedlíky, má tam jen čtyři.

Při scéně, kde Hujer pendluje přes vrátnici, mu někdo v době, kdy se otáčí na točně, přendal jeho píchací kartu o jednu přihrádku níže.

Když jde starší Kroupa poprvé do třídy, má na lavici napsáno "Kroupa je vůl", lavice je v levém oddělení. Ale když má ml. Kroupa matematiku, lavice s nápisem je v prostředním oddělení.

Když Tuček a Šlajs upozorňují Hujera, že má dojít pro matikáře Jandu do kabinetu, aby šel včas do hodiny, on schová tabulky do tašky, která je na lavici. Když přibíhá z kabinetu, má stůl naprosto prázdný.

Na konci filmu v nové automatizované hale vyjíždějí zemědělské stroje ze stříbrných boxů. Při výjezdu druhého stroje z druhého boxu je vidět lano, na kterém je stroj tažen.

Při první scéně ve škole Hujer přinese švestičky ze své zahrádky a položí je do pravé části stolu. Když do třídy vejde třídní profesor (Josef Abrhám), balíček švestek najednou leží v levém rohu na stole.

Když Tomáš Holý přinese do třídy vzkaz od ředitele a Filipovský ho má napsat na tabuli, Tomáš mu dá nejdříve do ruky bonbon. Filipovský bonbon odhodí, ten dopadne doprostřed stolu. V dalším střihu si Tomáš bere bonbon zpět do pusy, ale už ho má připravený na okraji stolu, protože doprostřed by na něj nedosáhl.

PODÍVEJTE SE NA DESET ZAJÍMAVOSTÍ, KTERÉ JSTE O TOMTO FILMU MOŽNÁ NETUŠILI, DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články