5 faktů o animáku Madagaskar: Pravda o lemurech, lvu Alexovi a hrošici Glorii

Madagaskar
Zdroj: Prima Cool
Když se hladovému Alexovi zdá o tom, že kolem něj padají kousky steaků, odkazuje to na film Americká krása, kde kolem Kevina Spaceyho padají okvětní lístky růží.Na soundtracku k filmu se podílel i skladatel Hans Zimmer, jenž pracoval i na Lvím králi.Tučňáky byste v newyorské zoo našli. Lva, hrocha či zebru ne.Původní název filmu zněl "Wild Life".+ 4 fotky+ 5 fotek

Věděli jste, že ve skutečnosti byste v newyorské zoo nenašli lva, zebru, hrocha či žirafu? A že tlupu lemurů vede vždy samice, nikoli samec, či dokonce král? A co Alex? Vždyť byl skvělý tanečník, tak proč se zajímal o hereckou kariéru? Anebo tlustá hrošice jako provazochodkyně?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 04. 2020 16:30

V zoo v Central parku žijí čtyři kamarádi. Průbojný lev Alex, hrošice Glorie, žirafí hypochondr Melman a zebra Marty. A právě on zrovna slaví narozeniny. Půlku života má již za sebou, takže bilancuje. Dojde k závěru, že ho už nebaví dělat cvičenou opici pro pobavení návštěvníků zoologické zahrady. Touží poznat pravou divočinu, kterou nabízí zoo v Bostonu. Jeho přátelé se mu snaží tento nápad vymluvit, on je ale již dávno rozhodnutý, a proto se v noci tajně vytratí a nasedne na vlak. Podaří se zbylé trojici dostat umíněnou žirafu zpět do jejího skutečného domova?

Na film Madagaskar se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Cool

Lev nebo zebra? Určitě ne

Ve skutečné newyorské zoologické zahradě byste hrdiny animovaného příběhu hledali opravdu marně. A v současné situaci byste se do ní ani nedostali, neboť je dočasně uzavřená. Jaké druhy zvířat tam ale doopravdy jsou?

V Tropické zóně je možné spatřit hady, netopýry a lemury. Na opačném konci zoo zase medvědy grizzly a různé druhy ptactva. A v neposlední řadě tuleně, opice či želvy. Samozřejmostí je také 4D kino, obchod se suvenýry a restaurace. Nutno ale dodat, že na tučňáky se podívat můžete. Ty tato zoo opravdu chová.

Lemuři

Sláva králi Jelimánovi! Anebo raději ne? Ve skutečnosti se tlupy těchto roztomilých zvířátek, čítající čtyři až patnáct jedinců, řídí dle matriarchální struktury. Vedou je tedy dominantní samičky, jež se zároveň účastní i mnoha bojůvek o teritoria, která si značkují pachy a hlasitým voláním. Jelimán stejně nebyl zvolen demokraticky, nebo dle zvyklostí těchto poloopic, jelikož byl samozvaným králem.

Alex

Čistotný a vždy upravený lev Alex, v podání Bena Stillera, o sobě prohlašuje, že je v prvé řadě herec, přitom vyniká hlavně v tanci. Proč tak činí, je tedy záhadou. Každopádně se velmi rád předvádí a miluje potlesk a obdiv obecenstva. Jeho nejlepším kamarádem je žirafa Marty.

Hroch a provazochodec?

Kdyby se ve skutečnosti dokázala samice hrocha, jenž obyčejně váží mezi 1300–1500 kily, procházet po laně, byl by to kouzelnický trik hodný Davida Copperfielda či Chrise Angela. Líné převalování se ve vodě nebo stříkání proudu vody do tlamy jim svědčí určitě více.

Žirafa Melman

Není divu, že je Melman nejbojácnější ze všech. Představte si, že měříte přes čtyři metry a jako naschvál trpíte akrofobií, což je extrémní strach z výšek. Navíc ještě můžete být, ve výjimečných případech, nebezpeční sami sobě nebo svému okolí. Docela opruz, že?

NA FOTKY Z FILMU MADAGASKAR SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: dramalearningcenter.com, csfd.cz, wikipedie, zoo Ostrava

Zdroj fotografií: Prima Cool

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články