Plátno není třeba. Tito borci kreslí do prostoru a už v sobotu se utkají o titul v Praze!

Díky technologii Tilt Brush mohou malíři pracovat z třetím rozměrem.
Zdroj: Youtube.com

V nekonečném virtuálním prostoru je jedinou hranicí lidská představivost! Bubenská 1 se v sobotu 22. dubna zaplní umělci i odborníky na technologie. Poprvé v České republice se špička domácích malířů a kreslířů utká o titul mistra ve virtuálním battlu VR CLASH.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 04. 2017 14:57

Battle propojí klasické umělecké vyjádření kreslířů s virtuální realitou pomocí technologie Tilt Brush. Umělec už není omezen malířskou plochou, obyčejným tahem štětce ani statičností barev. Veškerý prostor kolem něj se stává prostorem pro tvorbu.

Ve třech kolech si to mezi sebou rozdá 8 umělců vybraných kurátory The Chemistry Gallery. Jejich výkony posoudí jak diváci, tak speciální odborná porota.

Media:list

Na akci si také budete moci vyzkoušet augmentovanou realitu od společnosti Virtoox. Všechna vytvořená díla najdete v galerii. Spodní patro (prostor Elektra) se zase promění v technologické hřiště s interaktivními instalacemi od společnosti XLAB.

Speciálně pro tento dubnový večer si JAD Dance Company připravila 360°dance performance. A soundtrack v podobě tří oblíbených DJs: Lumiere, Fatty M a IM Cyber.

Zdroj: Tisková zpráva

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články