Doba matrixová. 20 ilustrací dnešního (prohnilého) světa

No comment.
Zdroj: Johnholcroft.com
Doba matrixová. 20 ilustrací dnešního (prohnilého) světaDoba matrixová. 20 ilustrací dnešního (prohnilého) světaDoba matrixová. 20 ilustrací dnešního (prohnilého) světaDoba matrixová. 20 ilustrací dnešního (prohnilého) světa+ 16 fotek+ 17 fotek

Nezáleží nám na ostatních ani na nás samotných. Svět se mění v odcizený, zmanipulovaný, povrchní, lhostejný. A my to akceptujeme. Anglický ilustrátor John Holcroft explicitně zobrazil stav současné společnosti a jeho obrazy nahrávají obávané konspiraci: totiž že žijeme v Matrixu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 06. 2017 21:57

Krabice, z níž se sypou lajky do misky s nápisem „ego“. McDonaldí klaun/plod v břiše člověka, co se cpe hamburgerem a hranolky. Měch stvořený z bankovek, z nějž vede hadička do ánusu vypaseného kravaťáka.

Silné obrazy Johna Holcrofta mají společné dvě věci: chybí jim takt a emoce. Nebo jinak: bez lítosti zobrazují současný (katastrofální) stav společnosti… která odsunula city a ryzí duchovní hodnoty, aby uvolnila místo penězům, výkonu i technologiím.

Podle Holcroftových ilustrací jsme dokonce zašli tak daleko, že už nám nezáleží ani na nás samotných. Hlavně když se peníze množí.

Anglický umělec začínal na volné noze s akrylovými barvami. Postupně přešel na digitální technologie. Přesto jeho ilustrace připomínají „plakátové reklamy padesátých let“, jak uvádí na svém webu.

Jeho pokročilých zkušeností s grafikou si všimla i největší světová média. Doposud spolupracoval třeba s BBC, Reader's Digest, New York Times nebo Financial Times.

Vzhledem k odstupu, který promítl do svých obrazů, se ale úspěchem či penězi semlít nenechal. Namísto toho nastavil zrcadlo. Kdo se nebojí podívat pravdě do očí, nechť pokračuje v galerii.

Zdroj: John Holcroft / Bright Side

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články