Pohádkový příběh Meghan Markle aneb Jak obyčejná herečka ke královskému titulu přišla

Meghan Markle během své herecké kariéry.
Zdroj: archiv
Meghan Markle (narozena 4. srpna 1981) je manželka britského královského prince Harryho, vévody ze Sussexu, humanitární pracovnice a bývalá americká herečka. Celý její současný titul zní Její královská Výsost vévodkyně ze Sussexu.Narodila se v Los Angeles, kde také začala studovat herectví. V roce 2002 se poprvé objevila jako herečka, a sice v epizodě televizního seriálu General Hospital. Na snímku v seriálu Kravaťáci (2012).Její doménou byly právě seriály (Fringe, Hranice nemožného, Kriminálka New York apod.).Hrála však i ve filmech, například Šéfové na zabití.+ 7 fotek+ 8 fotek

Monarchie se začíná zřejmě více a více modernizovat. Začalo to před pár lety princem Williamem, který si jako první šlechtic v historii vzal za manželku neurozenou plebejku. Ani jeho mladší bratr Harry se nerozhodl svou vyvolenou hledat v urozených rodokmenech a rozhodl se dokonce vzít si ženu, která ani není Angličanka. A je to vlastně dobře. Je to důkaz, že každá z nás se jednou může stát ženou krále. I když se jako princezna nenarodí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 05. 2018 13:24

Rachel Meghan Markle se narodila v kalifornském Los Angeles v USA. Je smíšeného původu. Její matkou je Afroameričanka a otec pochází z Nizozemska. Než se dala na hereckou dráhu, pracovala pro americkou ambasádu v Buenos Aires. Domluví se tedy plynule španělsky. Aby se uživila, dělala také kaligrafii. V roce 2002 prorazila do filmu. Tedy spíše do seriálů. Poprvé se objevila v televizním seriálu General Hospital.

Setkání s princem

Po svém seriálovém debutu se také objevila ve filmech, například ve snímku Nezapomeň na mě nebo v Šéfovi na zabití. V září 2011 se provdala za producenta Trevora Engelsona, ale jejich manželství trvalo jen dva roky. Potom přišel rozvod. V roce 2016 se stala velvyslankyní World Vision Canada a ve stejné době se začala stýkat s Harrym. Oba seznámila jejich společná kamarádka a dle všeho to byla láska na první pohled. Začali spolu chodit, a když přišly zásnuby, Meghan veřejně oznámila, že ukončuje svou herecku kariéru, a také si při té příležitosti zažádala o britské občanství.

Opakuje se snad historie?

Je to neuvěřitelné, ale něco podobného se v britské monarchii už opravdu odehrálo. Harryho pradědeček Jiří VI. dostal trůn z nutnosti a vlastně o něj ani nikdy nestál. S jeho vládou se vůbec nepočítalo. Budoucí král Jiří VI. žil dlouhá léta ve stínu svého staršího bratra Edwarda, který byl považován za silnějšího a důstojnějšího vladaře. Jeho mladší bratr nebyl připravován na panování. Nepočítalo se s ním. Jiří byl plachý, koktal a trpěl trémou. Nenáviděl veřejné projevy a život prince celkově docela špatně nesl. Edward byl jeho pravým opakem. Po smrti jejich otce Edward na trůn opravdu usedl, ale po pár letech abdikoval. Zamiloval se totiž do rozvedené Američanky. Z politických a náboženských důvodů se trůnu musel vzdát. Buď si vezme rozvedenou Američanku, nebo abdikuje. 16. listopadu 1936 svou abdikaci opravdu podepsal a trůnu se vzdal. Jiří VI. se nakonec ukázal jako velice schopný král. Možná to tak chtěl osud, ale nakonec bylo dobře, že se Edward na trůnu neudržel příliž dlouho. Když začala druhá světová válka, ukázal se Edward jako sympatizant a podporovatel nacismu a Adolfa Hitlera. Jeho bratr Jiří, kterého neustále někdo podceňoval a vždy byl ten druhý, proti narůstajícímu nacismu naopak tvrdě bojoval a odsuzoval ho.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články