Proslavil ho James Bond, kterého ztvárnil sedmkrát. Roger Moore mu dodal vtip i nadsázku

Roger Moore byl pohledný herec. Jako Jamese Bonda ho ženy milovaly.
Zdroj: Profimedia.cz
Roger Moore jako James Bond.Roger Moore ve starším věku.Fešák, co?Ženy mu podléhaly.+ 1 fotka+ 2 fotky

Roger George Moore (†89) byl britský herec, který během svého života několikrát bravurně ztvárnil šarmantního agenta Jamese Bonda. Legendární filmy byly kvůli němu plné nadsázky a dodnes patří k nejoblíbenějším snímkům nejen filmových nadšenců. 23. května v roce 2017 podlehl rakovině.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 24. 05. 2018 08:11

Roger George Moore se narodil v roce 1927 v jižním Londýně. Dětství strávil ve Stockwellu. Jeho otec se živil jako policista a matka byla dcera britského důstojníka. Moorova kariéra začala brzy. Zahrál si dokonce v několika hrách ve West Endu, než narukoval do britské armády. Svého času se živil i jako kreslíř u firmy v Soho.

Během druhé světové války pracoval u pomocné jednotky, která se starala o kulturní složku pro spojenecké vojáky v Německu. Plnohodnotně se věnoval herectví a příležitostně modelingu až po skončení války.

V roce 1973 se mu naskytla obrovská herecká příležitost zahrát si agenta 007 Jamese Bonda, kterého následně ztvárnil v sedmi filmech. Namátkou třeba ve snímku Žít a nechat zemřít, Muž se zlatou zbraní, Špion, který mě miloval, Moonraker nebo Jen pro tvé oči.

Filmy o agentovi, který má šarm a moc svést jakoukoli ženu, byly díky Moorovi plné nadsázky a absurdních situací, a proto jsou dodnes tak oblíbené.

Táhlo mu skoro na šedesát, když si zahrál ve své poslední „bondovce“ Vyhlídka na smrt. Jakmile ale přestal být Bondem, zajímavé nabídky mu už na stole nepřistávaly. Vidět jste ho pak mohli třeba v režijním počinu Jeana-Clauda van Damma Souboj cti.

Během života se věnoval charitativní činnosti. Mohl používat titul sir, jelikož mu ho udělila britská královna Alžběta II. V 89 letech podlehl rakovině.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články