Upíří deníky, Ztraceni: Seriálový fešák Ian Somerhalder má dnes 40 let

V americkém seriálovém hitu Upíří deníky hrál až do konce postavu upíra Damona Salvatora.
Zdroj: flickr
Ian Joseph Somerhalder se narodil ve městě Covingtonu v Louisianě jako druhý ze tří dětí.Jeho rodiče, terapeutka Edna  a podnikatel Robert, měli ještě syna Roberta a dceru Robyn.V deseti letech se začal věnovat modelingu, od sedmnácti pak herectví.Při natáčení Upířích deníků  se seznámil s Ninou Dobrev, se kterou nějaký čas chodil.+ 6 fotek+ 7 fotek

Americký herec, producent a model s pronikavýma modrýma očima a zářivým hollywoodským úsměvem. Ztratil se na tajemném ostrově jako Boone (Ztraceni) a o pár let později se proslavil jako drsňák Damon Salvatore v Upířích denících.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 12. 2018 10:00

Narodil se 8. prosince 1978 v Convingtonu, Louisianě. Má dva sourozence, on se narodil jako druhý – jeho rodiče jsou podnikatel a terapeutka. Již v deseti letech započal svou kariéru modela a o sedm let později se začal věnovat herectví. Předváděl slavné značky jako Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Versace a Guess.

Jeho první filmová role přišla ve filmu Pravidla vášně. Poté se objevil v seriálu Smallvile a, odkud ho poznává mnoho diváků, Ztraceni. Střihnul si i role v Kriminálce Las Vegas, Kriminálce Miami a Zákonu a pořádku.



Jeho největší úspěch znamenala role upíra Damona, „zlého“ bratra hlavní postavy. Při natáčení se Somerhalder seznámil s Ninou Dobrev, se kterou nějaký čas chodil. V roce 2014 začal chodit s herečkou Nikki Reed a o rok později se vzali. V červenci 2017 se jim narodila dcera.

Kromě herectví se Somerhalder věnuje i dobročinnosti, prosazuje ekologický život a založil vlastní organizaci Ian Somerhalder Foundation, která se tomuto věnuje. Podporuje také projekt It Gets Better, zaměřující se na snížení počtu sebevražd mezi LGBT teenagery.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články