Žena přehodila přes plot duhovou světelnou záclonu na protest proti homofobním sousedům

Lexi Magnusson pohoršilo, že se její sousedka přistěhovala kvůli nesouhlasu vůči homosexualitě.
Zdroj: Reddit.com

Vánoce hrají všemi barvami. Ale není to jenom tento křesťanský svátek, ale i LGBT komunita. Lexi Magnusson (34) ze Seattlu této souvislosti využila. Na svůj plot zavěsila barevné elektrické svíčky a seřadila je tak, aby připomínaly duhu – na protest proti homofobní sousedce.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2016 16:58

„Naši noví sousedé jsou fanatici. Vzhledem k tomu, že pravidelná agrese vede k obvinění z napadení, rozhodla jsem se pro pasivní agresi. Pro 10 000 světel,“ napsala ke snímku svého nasvíceného plotu na sociální síti Reddit.

Sousedé se dle výpovědi Magnusson do Seattlu přistěhovali poté, co dívka odmítla pozvání jejich syna na ples a upřednostnila svou lesbickou přítelkyni. To sousedku coby příslušnici mormonské církve pobouřilo.

„Patří k mormonům a zaslechla, že my taky. Hádám, že si myslela, že stále věříme, i když jí můj manžel vysvětlil opak,“ napsala Magnusson serveru Mashable. „Zřejmě si myslela, že stále zastáváme stejný názor ohledně záležitostí LGBT jako církev. Absolutně ne. To je důvod, proč jsem z mormonské církve odešla.“

Magnusson sousedčin postoj znepokojil, rozhodla se však pro pasivní protest. Nechtěla v ní živit přesvědčení, že „příslušníci LGBT komunity spolu s těmi, co mormonskou církev opustili, jsou jen rozzlobení rváči netolerantní k názorům jiných lidí“.

Za vyvěšením duhových světel je ale víc než antireakce. „Nebyl to jen prostředníček ve formě pasivní agrese. Chtěla jsem udělat něco, co by ukázalo mou solidaritu a víru spíš než jen nálepky Kampaně za lidská práva na našich autech,“ řekla. „Pracovala jsem v pozadí případů spojených s LGBT a hlasitě jsem se projevovala na Facebooku – ale ve skutečném světě je to pro mě stále velmi těžké.“

Odsuneme-li symboliku světelného plotu stranou, je skutečnou potěchou pro oči. Magnusson použila staré vánoční svíčky a bílé nastříkala žlutou a oranžovou barvou, aby byl duhový efekt dokonalý.

„Ještě jsem nedokončila linii střechy, protože byl můj manžel mimo město a nemá rád, když šplhám na střechu sama,“ doplnila.

Zdroj: Mashable

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články