V Praze se sejde světová kulturistická elita

V Praze se sejde světová kulturistická elita

Prochladlou pražskou metropoli příští týden poprvé rozpálí světová kulturistická show. Na tři dny se do českého hlavního města sjedou elitní závodníci zabojovat v nultém ročníku IFBB Diamond Cup 2019, který je součástí oficiální světové tour.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 19. 11. 2019 12:54

Náročným tréninkem vysoustruhovaná těla budou k vidění v kongresovém sále celou sobotu, kdy budou hlavní soutěže o body do 2019 IFBB World Ranking probíhat. Trumfem pořadatelů jsou závody v elitních kategoriích – bodyfitness, bikini-fitness, fitness physique, bodybuilding a kulturistika. Tato výjimečná akce se uskuteční pod patronátem Mezinárodní federace kulturistiky (IFBB) a Svazu kulturistiky a fitness ČR (SKFČR).

Ve špičkové generálce na navazující Mistrovství světa ve fitness, které bude hostit na konci listopadu Bratislava, bude mít Česko početné zastoupení, což potvrzují i slova organizátorů Miroslava Tichého a Ľudmily Čížové: „Jsme nesmírně šťastní, že se nám povedlo přivést do Prahy takhle významnou sportovní akci, protože máme v Čechách neskutečně moc kvalitních závodníků, kteří můžou potvrdit svoje kvality.“

Extrémní snahu pořadatelů vyzdvihuje i desátý muž z MS v kategorii Physique Masters, Roman Hajabáč. Ten tímto umístěním korunoval svůj unikátní příběh, kdy se během dvou let stal z hobby sportovce účastníkem nejprestižnějších závodů a je ukázkou toho, co se dá dokázat pevnou vůlí a disciplínou: „Jsem nadšen, že se Praze povedl doslova husarský kousek, přilákat do Prahy Diamond Cup, který považuju za jednu z nejlepších soutěží na světe. Jsem si jist, že to není naposled, že se tady ta soutěž bude opakovat každý rok a že bude neskutečným přínosem pro mladé sportovce a nadšence tohoto sportu.“

Nepleťme si ale tuto výjimečnou akci s představením Chippendales. Na to upozorňují i slova českého zástupce v kategorii Men´s Physique Davida Šeberleho: „Přípravu jsem se snažil odjet naplno a o dost tvrdší než na jarní sezonu 2019.“ Již podle jména je patrné, že David má sport v krvi, protože jeho strýčkem a tetou jsou atletické osobnosti Roman a Eva Šeberleovi.

V soutěži se samozřejmě předvede i něžné pohlaví a obdivovatelé pevných zadečků se můžou těšit na velmi žhavé želízko v ohni, Češku Moniku Špačkovou, která letos kromě titulu mistryně republiky zvládla vybojovat druhé místo na ostravském Diamond Cupu a páté místo na Mistrovství Evropy.

Související články

Další články