Ztráta vlasů: 7 otázek, které vás zajímají

Ztráta vlasů: 7 otázek, které vás zajímají
Zdroj: Pixabay.cz

Alopecie neboli ztráta vlasů trápí velké procento populace. Někdy se jedná o přirozený jev stárnutí, jindy však mohou být příčiny vážnější. Pokud se chcete o tomto nepříjemném onemocnění dozvědět více, přečtěte si otázky, které jsme položili odborníkovi ohledně vlasového poradenství.

Speciální projekt
Speciální projekt 25. 05. 2020 08:00

Alopecie má za důsledek vypadávání a ztrátu vlasů. Toto onemocnění postihuje muže i ženy nejrůznějšího věku a důvodů vzniku může být mnoho. Pokud se obáváte, že byste mezi skupinu ohrožených mohli patřit i vy, raději si sjednejte konzultace u odborného lékaře. Ten vás vyšetří a na základě výsledků stanoví vhodnou léčbu.

Na to, co vás ohledně alopecie, ztráty vlasů, vyšetření i léčby zajímá, jsme se zeptali MUDr. Elizabeth Adenubiové, PhD. z kliniky estetické medicíny My Best Care, která tuto léčbu mimo jiné poskytuje a nutno podotknout, že velkým procentem úspěšnosti.

Kdy je ten správný čas navštívit vlasovou poradnu?

Návštěva lékaře je vhodná vždy, když máte pocit, že vám vlasy padají v nadměrné míře a že nerostou nové. Může se jednat o váš subjektivní dojem, ale i v tomto případě platí, že je lepší přijít dříve a případně zbytečně, než příliš pozdě. I pokročilá stádia alopecií se však dají účinně léčit, ale samozřejmě to bude běh na delší trať.

Kdy poznám, že se jedná o alopecii?

V případě velké vlasové ztráty může situace poukazovat na alopecii. Denní obvyklá ztráta je 100 - 150 vlasů. Pokud pozorujete větší vlasovou ztrátu a po delší dobu, navštivte raději lékaře na odborné klinice, který vás vyšetří, diagnostikuje a zjistí, zda opravdu trpíte alopecií a následně doporučí typ léčby.

Jaká existuje léčba při alopecii?

Léčba, kterou poskytuje například klinika estetické a laserové medicíny My Best Care, se nazývá mezoterapie vlasové pokožky.Tento způsob léčby využívá krevní plazmu obohacenou o krevní destičky, které obsahují množství enzymů a růstových faktorů. Tyto látky totiž příznivě ovlivňují vlasové cibulky, posilují růst vlasů, zlepšují mikrocirkulaci i kvalitu pokožky na hlavě.

My Best Care s.r.o.

Růst vlasů lze obnovit také pomocí krevní plazmy, která účinně regeneruje vlasové buňky a folikuly. Tento způsob léčby využívá krevní plazmu obohacenou o krevní destičky, které obsahují velké množství proteinů a růstových faktorů. Ty zastaví padání vlasů a opět obnoví jejich přirozený růst.

Mají tyto léčebné metody nějaké vedlejší účinky?

Všechny léčebné postupy jsou maximálně bezpečné, šetrné a vedlejší účinky jsou minimální. Každý pacient je posuzován individuálně a je mu navržena ta pravá léčebná metoda související s vypadáváním a ztrátou vlasů.

Jak ošetření probíhá?

Ošetření je nejčastěji prováděno přímo do míst, kam je třeba. Zpravidla se obejdeme bez anestezie, díky tenkosti jehliček a nepřílišné hloubce vpichů. Pacient cítí mírný diskomfort.

Jak často je nutné zákrok opakovat?

Vzhledem k tomu, že jde o dlouhodobý fyziologický proces, metoda dosahuje nejlepších výsledků při pravidelném opakování tak jednou měsíčně. Vlasovým cibulkám se tak dostává pravidelná péče, což je pro jejich pozitivní stimulaci klíčové.

Mohu růst vlasů podpořit i jinak?

Každý pacient je posuzován individuálně a je mu navržena potřebná léčebná metoda související s vypadáváním a ztrátou vlasů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články