Whitney Houston se na pódia vrátí jako hologram. Velkolepá show zavítá i do Prahy

Brzy propadla drogám.
Zdroj: Profimedia.cz
Rodina Whitney Houston sice na první pohled působila šťastně. Ve skutečnosti se ale proslýchá, že hádky a domácí násilí byly na denním pořádku. S drogami a alkoholem, které vedly k její předčasné smrti, se Whitney setkala už v dětství během opulentních večírků jejích rodičů. Whitney už od malička projevovala pěvecké nadání. Zpívala v kostele a v jedenácti letech potkala gospel. Tomuto žánru zůstala věrná až do své předčasné smrti. 
 
Kromě toho, že perfektně zpívala, byla i velmi krásná. Dokonce se objevila i jako jedna z prvních černošských modelek na stránkách módních časopisů. + 1 fotka+ 2 fotky

V únoru to bude už osm let, co zemřela známá americká zpěvačka Whitney Houston. Ovšem i přesto, že už je v hudebním nebi, se vrací na koncertní pódia, na kterých se „objeví“ jako hologram v nové Whitney Houston Hologram World Tour 2020. Ta si jednu ze svých zastávek naplánovala i do Prahy, kde se ukáže 26. března.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 29. 01. 2020 10:38

Zpěvačka Whitney Houston odstartovala svou kariéru na hudební scéně v roce 1985. Její popularita rostla raketovým tempem, k čemuž kromě jejího nádherného hlasu přispělo i zpěvaččino charismatické vystupování. Za svůj život získala 415 cen a byla zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejoceňovanější umělkyně všech dob. Bohužel její hvězda vyhasla příliš brzy. V roce 2012 gospelová zpěvačka utonula v hotelovém pokoji - příčinou byla její srdeční choroba spojená s užíváním kokainu. V té době jí bylo pouhých 48 let.

Bude to velká show

Už v únoru se ale „vrátí“ na scénu v rámci hologramové show s názvem Večer s Whitney. V dnešní době už je totiž možné úplně všechno, a tak stačilo využít vzácné moderní holografické technologie od společnosti BASE Hologram a zesnulá zpěvačka se díky tomu opět objeví na jevišti, navíc před obrovským počtem svých věrných fanoušků. Doprovázet „ji“ budou také tanečníci, vokalisté a muzikanti.

„Tanečníci mohou vzdát hold úžasné hudbě a odkazu,“ uvedla slavná režisérka a choreografka Fatima Robinson, která se slavnou zpěvačkou pracovala na jejím videoklipu ke známé písni I´m Every Woman. „Doufáme, že fanoušci znovu získají pocit, že jsou v její přítomnosti. Chystáme trochu filmové magie a přidáme ji do našeho živého vystoupení,“ dodala choreografka.

Myšlenka hologramu Whitney Houston, která zazářila například ve snímku Osobní strážce, se však setkala i s kritikou. „Upřímně věřím, že pokud jste skutečný fanoušek Whitney Houston, nebudete tento hologram podporovat. Chápu, o co se snaží, ale ten hologram není, opakuji, není Whitney! Její fanoušci chtějí Whitney Houston a pouze Whitney, hologram nevzbuzuje lásku,“ zaznělo v jednom z mnoha komentářů na sociálních sítích.

Pražská zastávka

Svůj pocit vyjádřil i ředitel The Estate of Whitney E. Houston. „Nejsem si jistý, jak tohle cítím. Vypadá to, že je to jedna z nejnáročnějších metod posmrtného vykořisťování, jaké jsem kdy viděl,“ řekl. A podobný názor má také sestřenice nezapomenutelné zpěvačky.

Mezi fanoušky se však objevují i pozitivní reakce. „Čekám, abych konečně viděl promo video k nadcházejícímu hologramovému turné. Už mě nebaví vidět lidi, jak umírají bez důkazů. Mám velkou naději, že to bude úžasný zážitek, ale lidé musí vidět, co dostáváme,“ uvedl jeden z diskutujících.

Celá show odstartuje 25. února v anglickém Sheffieldu a zavítá také do Nizozemska, Belgie, Německa, Švýcarska, Dánska, Norska či Ruska. Hologram tour vznikla se svolením Patricie Houston, která byla švagrovou slavné zpěvačky a zároveň je i správkyní jejího dědictví. S turné neměl problém ani bratr autorky slavného hitu I Will Always Love You Gary Houston.

Turné zavítá i do České republiky a ve středu 26. března se ukáže v pražském Kongresovém centru. Lístky se prodávají v rozmezí 999 až 1999 korun. Budete u toho?

NA ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH WHITNEY HOUSTON SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články