Z žabí perspektivy: Tito „hafani“ vám rozveselí den

„Kočky jsou velmi roztomilé, ale psi hravější,“ řekl fotograf Andrius Burba.
Zdroj: Andrius Burba
Z žabí perspektivy: Tito „hafani“ vám rozveselí denZ žabí perspektivy: Tito „hafani“ vám rozveselí denZ žabí perspektivy: Tito „hafani“ vám rozveselí denZ žabí perspektivy: Tito „hafani“ vám rozveselí den+ 13 fotek+ 14 fotek

Dokud máme a umíme používat představivost, svět se nikdy nemůže proměnit v nudný. Andrius Burba (24) z hlavního města Lotyšska je toho skvělým příkladem – nafotil sérii, v níž zachytil psi zezdola.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 04. 2017 10:48

Zní to jako „bizarní“ projekt. Až ale uvidíte výsledné fotografie, opravíte přívlastek v uvozovkách na „boží“.

Protože naši milovaní chlupáči jsou z pohledu mravence ještě rozkošnější.

Burba se na focení zvířat z podhledu specializuje. Už dříve vzhlédnul se svým fotoaparátem ke kočkám, králíkům a koním.

Andrius Burba

Zachycování psů připodobňuje k práci s kočkami. „Kočky jsou velmi roztomilé, ale psi hravější. Více poslouchají, což mi pomohlo vytvořit zajímavější snímky,“ napsal na server BoredPanda. Pro svůj projekt nechal zhotovit speciální skleněný stůl, který by unesl i větší mazlíky.

„Zatímco někteří psi na zemi dováděli, po přemístění na sklo změnili své chování a stáli jako solný sloup. Jiní se nebáli stát nahoře [na skle], takže bylo jednoduché a zábavné s nimi pracovat.“

Andrius Burba

Psí fotosérie se zrodila už před rokem. Autor čekal na dohotovení tematické knihy, kterou uvedl spolu s ní. Podpořit ho můžete její koupí na Amazonu.

Fotograf odtajnil i své další plány – tedy další skupinu zvířat, na kterou zezdola zaměří svůj objektiv. Pokud vnímáte focení koní pod jejich kopyty jako velké sousto, jsme zvědavi, co řeknete na tygry.

Než se ale do velkého projektu pustí, zatím nám jeho prostřednictvím budou dělat společnost psi se svými rozplácnutými tlapkami i příslovečným pohledem.

Andrius Burba

„Z focení [koček a psů] jsem se dozvěděl dvě hlavní věci. Zaprvé, kočky si myslí, že jsou bohové, neboť je lidé krmí, milují je a dávají jim domov. Zadruhé, psi vidí lidi jako bohy, protože je krmí, milují a poskytují jim domov. Zřejmě si to budete muset přečíst dvakrát,“ okomentoval vtipně své projekty.

Ve svém příspěvku odkázal na video ze zákulisí focení, na které se můžete podívat níže. To nejdůležitější – tedy nejroztomilejší – ale najdete v galerii pod videem.

Zdroj: BoredPanda

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články