Fotí krysy, aby pomohla lidem překonat fobii. Způsobem, do nějž se zamilujete!

Krysy že jsou odporná havěť? Dovolíme si nesouhlasit!
Zdroj: Diane Özdamar/Huffingtonpost.com
Fotí krysy, aby pomohla lidem překonat fobii. Způsobem, do nějž se zamilujete!Fotí krysy, aby pomohla lidem překonat fobii. Způsobem, do nějž se zamilujete!Fotí krysy, aby pomohla lidem překonat fobii. Způsobem, do nějž se zamilujete!Fotí krysy, aby pomohla lidem překonat fobii. Způsobem, do nějž se zamilujete!+ 11 fotek+ 12 fotek

Co uděláte, když vám pod nohama proběhne krysa? Nejspíš se otřepete. Přitom krysy jsou milými společníky podobně jako psi nebo kočky. „A dokonce se chichotají!“ tvrdí kanadská fotografka Diane Özdamar (32).

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 07. 2017 16:04

Právě tito chlupatí tvorové jsou od roku 2008 hvězdami jejího portfolia. Proč, byste zřejmě neuhodli.

„Začala jsem fotit krysy, které jsem vzala do opatrovnictví, abych jim pomohla najít domovy. Brzy jsem zjistila, že ty roztomilé obrázky ukazující jejich osobnosti jim nejen pomohly najít dobré rodiny, ale rovněž zbouraly fobii a předsudky u některých lidí,“ řekla deníku The Huffington Post.

Při prohlížení obrázků už se nedivíme tomu, proč Özdamar o krysách hovoří jako o „úchvatných malých nadýchaných kuličkách“.

Zvlášť když prozrazuje jednu z neodolatelných vlastností hlodavců. „Krysy se smějí, když je pošimráte! S naším sluchovým rozpětím je nemůžeme slyšet, ale ve skutečnosti se pronikavě chichotají.“

Kromě toho mají velké srdce, neopomíná zmínit fotografka. Navzájem si pomáhají a pokouší se zachránit nebo utěšit své společníky v nouzi.

Podle fotografií vypadají krysy jako rozkošní domácí mazlíčci. Je tomu ale opravdu tak?

„Řekla bych, že se velice podobají malým psům nebo kočkám. Jsou velice chytré, láskyplné a loajální,“ říká Kanaďanka, která najednou chovala dokonce až 14 krys. „A také docela hravé, lapají po provázku jako kočka.“

Jeden zápor ale přece jen mají. „Krysy se dožívají nízkého věku, což je podle mého názoru největší nevýhoda. Připoutáte se k nim [emočně] tak, že se jen velmi těžce přenesete přes tuto ztrátu,“ vysvětlila deníku.

Rozbušilo se vám srdce něhou? Pomozte jednomu z roztomilých chlupatých bochánků adopcí nebo příspěvkem na této webové stránce. Pokud to není ve vašich silách, nechte alespoň prozářit svůj den pohledem na ně. V galerii najdete ukázku portrétů těch nejrozkošnějších exemplářů.

Zdroj: Diane Özdamar / The Huffington Post

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články