Jak nejlépe podpořit imunitu pomocí doplňků stravy?

Jak nejlépe podpořit imunitu pomocí doplňků stravy?
Zdroj: Naturamed

Myslíte si, že na podporu imunity jste vyzkoušela už úplně všechno? A co starý dobrý rybí olej? Pokud se vám vybavují vzpomínky z dětství na rybí tuk na lžičce, nemusíte se bát. Dnes existují podstatně chutnější varianty, které mají stejně blahodárné účinky jako kdysi.

Speciální projekt
Speciální projekt 15. 06. 2020 09:00

Slýcháme o nich z reklam, čteme o nich v časopisech, ale víme, proč jsou tak zdravé? Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou látky, které si naše tělo neumí samo vytvořit. Přitom jsou pro nás a náš metabolismus naprosto klíčové. Jak je ale správně doplňovat? Z běžné stravy je těžké je získat (museli byste jíst kvalitní mořské ryby 3x týdně, což při jejich ceně není moc dostupné). Nenasycené mastné kyseliny omega-3 mají zdokumentovaný příznivý vliv na srdce, mozek a oči.

Jezte tučné ryby

V rostlinné říši se nacházejí např. ve lněných semínkách, ale tento zázrak nalezneme především tučných rybách.  Rostlinné omega-3 obsahují především mastnou kyselinu ALA. Kyselina ALA je ale sama o sobě pro naše tělo nevyužitelná, a proto dochází k její přeměně na EPA a posléze také na DHA. Tělo je ale schopné přeměnit pouze 2 - 5 % původního množství, zatímco u živočišných a to v první řadě u lososa dokáže vstřebat až 98%.

Naturamed

Podpora imunity

Pokud tedy zápasíte s častým nachlazením, které si doma mezi sebou pořád předáváte, objednejte si doplněk stravy OmegaMarine Forte+ obohacený o vitamín D3, vyráběný na základě 150leté norské tradice. Původ rybího oleje OmegaMarine Forte+ je 100% dohledatelný! Lososí olej, který je pro lidské tělo velmi dobře vstřebatelný, je získáván z masa lososů žijících v nejčistších vodách norských fjordů. Jeho zpracování trvá pouhých 75 minut, a proto se jedná o ten nejčerstvější rybí olej. Ve složení najdete Omega-3,6,7 a 9, které navíc obohacujeme o vitamín D3 pro zdravé kosti a především jako podpora imunity.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články