Kristýna Leichtová o nenávisti: Lidé se občas chovají, jako bychom spolu usínali, říká v novém pořadu Žena v zenu

Jestli se o někom dá říct, že je ženou v zenu, jde určitě o herečku a maminku dvou malých holčiček Kristýnu Leichtovou. Je vtipná, pohotová a pravdomluvná. Na sociálních sítích sdílí klady i zápory mateřství bez příkras. Nejednou se kvůli tomu však ocitla pod palbou kritiky. Nejvíce to schytala za domácí porod.

Petra Járková
Petra Járková 18. 02. 2021 09:30

Zakladatelkou projektu Žena v zenu je Lilia Khousnoutdinová s kolektivem, který čítá koordinátorku Petru Schwarz Koutskou, kameramanku Veroniku Hejnovou a produkční Michaelu Cáskovou. Tyto dámy vám představí příběhy dvanácti silných žen, které se dokázaly vyrovnat s nástrahami genderových stereotypů, pomluvami v médiích nebo s velkou negací okolí.

V první části jsme si představili samotnou Liliu a dozvěděli jsme se také pohnutky, které manželku českého miliardáře Karla Janečka k založení tohoto silného a emotivního projektu vedly. Dnes se podíváme do nitra první z odvážných žen, které se projektu zúčastnily. Představíme vám herečku Kristýnu Leichtovou tak, jak ji ještě neznáte!

Kristýna Leichtová o negativní stránce popularity

Poprvé jste Kristýnu Leichtovou mohli vidět jako herečku v kultovní komedii Účastníci zájezdu, kde se nebála odhalit své přednosti, a jak sama přiznává, dodnes to má na talíři. Herečka si samozřejmě uvědomuje, že popularita jí přináší i stinné stránky, občas ale nad chováním diváků nevěřícně kroutí hlavou. "Vím, že bych za popularitu měla být vděčná, ale nečekala jsem, co to všechno obnáší. Občas se lidi chovají, jako bychom spolu snad usínali," prozradila v rozhovoru pro projekt Ženy v zenu.

Kromě nahoty se pod palbu kritiky dostala i kvůli své účasti ve StarDance. Leichtová sice miluje tanec, ale nesnáší pravidla, tudíž pro ni byla účast v této show spíše náročná psychicky než fyzicky. "Snesla se na mě vlna dost brutální kritiky, že jsem nemehlo, tlustá a vypadám nas*aně," vzpomíná na svou účast v oblíbené taneční show.

Žena v zenu

Nenávist kvůli domácímu porodu

Poslední kontroverze, se kterou se Kristýna setkala, je její domácí porod. Lidé jí kvůli risku, který podstoupila, nemohli přijít na jméno. Sama herečka se tomu ale jen směje, tvrdí totiž, že žena se při porodu musí cítit především bezpečně, toho by prostě v českých porodnicích dle svých slov nedocílila.

Leichtová je naštěstí jednou z těch hereček, která se příliš neprožívá a neřeší. Jejím oblíbeným mottem je, že nic není staršího než včerejší noviny. Sama si už několikrát ověřila, jak je toto rčení pravdivé.

Na celý rozhovor s Kristýnou se podívejte v úvodním videu!

Související články

Další články