Zuzaně Bydžovské je 58 let: Ve kterém filmu se odmítla ukázat nahá a kde si zahrála poprvé?

Zuzana Bydžovská je česká filmová a divadelní herečka, držitelka tří Českých lvů. Pochází z lékařské rodiny, má dvě děti.
Zdroj: Profimedia
Zuzana Bydžovská je česká filmová a divadelní herečka, držitelka tří Českých lvů. Pochází z lékařské rodiny, má dvě děti.Po ukončení studií na Státní konzervatoři v Praze se stala členkou hereckého souboru Divadla Na zábradlí.V letech 1990–2000 hrála v Národním divadle a od divadelní sezony 2000/2001 je opět členkou Divadla Na zábradlí.Hostuje v divadlech Ungelt a Kalich.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ve filmu Zuzana debutovala už jako jedenáctiletá, a to v dětském snímku Věry Šimkové Plívové Přijela k nám pouť. Brzy se stala jednou z nejobsazovanějších českých hereček. Dnes tato dáma filmového plátna slaví osmapadesáté narozeniny.

Petra Járková
Petra Járková 10. 10. 2019 08:00

Národní divadlo

Česká herečka Zuzana Bydžovská se narodila 10. října 1961 v Mostě. Když dokončila studium na Státní konzervatoři v Praze, nastoupila do angažmá v Divadle Na zábradlí, později byla také v souboru Národního divadla. Hostuje i v divadlech Ungelt a Kalich.

Přijela k nám pouť

Jejím filmovým debutem byla role ve filmu Přijela k nám pouť, v tomto dětském snímku hrála coby jedenáctiletá. Hrála i v oblíbeném filmu Ten svetr si nesvlíkej, v seriálech Hospoda, Hotel Herbich, Rozpaky kuchaře Svatopluka či v Příbězích obyčejného šílenství a Gympl.

Nominace na Českého lva

Za roli ve filmu Jan Palach získala nominaci na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Českého lva získala za hlavní ženský herecký výkon ve snímku Venkovský učitel v roce 2008.

Žádná nahota

Ve scéně ve filmu Revival, kde má být Zuzana Bydžovská nahá na pódiu, za ni zaskočila dublérka Naďa Vinecká, protože Zuzana se odmítla svléknout.

NA ZUZANU BYDŽOVSKOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články