Komedie Kopretiny pro zámeckou paní: Husák se spálil tak, že se nemohlo točit

Poetická komedie o první lásce patnáctileté Kateřiny Krásné a jejím citovém zrání.
Zdroj: TV Nova
Poetická komedie o první lásce patnáctileté Kateřiny Krásné a jejím citovém zrání. Katka bude opět trávit prázdniny na hradě Krabonoši, kde jsou její oba rodiče kastelány. Moc se netěší, protože bude sedět v hradní pokladně a prodávat vstupenky. Všechno ale změní příjezd nového průvodce turistů, kterým je mladý student historie Petr. + 5 fotek+ 6 fotek

Kateřina Krásná tráví letní prázdniny na hradě Krabonoš, kde její rodiče pracují jako kasteláni. Místo, aby si užívala léto se spolužáky u vody, musí brigádničit a v pokladně u vstupu do hradu prodávat vstupenky. Vše se však změní, když dorazí nový průvodce, student historie, do kterého se pubertální dívka zamiluje.

Petra Járková
Petra Járková 26. 04. 2020 14:55

První láska je sice krásná, ale někdy i smutná nebo nenaplněná. Své o tom ví i Kateřina Krásná z hradu Krabonoš, která se na letní brigádě zamiluje do studenta historie Petra, který ji však považuje za malou holku a její lásku neopětuje.

Kateřina se však nechce vzdát a předstírá krádež předmětů z hradní sbírky. Nakonec vše skončí na policii a Kateřina si uvědomuje, že přestřelila. Svou misi ale splnila, Petr si ji konečně všiml.

Herečka jedné role

Sylva Julinová, která si zahrála Kateřinu, je takzvanou herečkou jedné role. Po této letní české komedii pro mládež se už nikdy na filmová plátna nevrátila. Vystudovala lékařskou fakultu, vdala se a v Olomouci má zavedenou praxi.

Chlupaté podpaží

Jednou ze zajímavostí ve filmu je to, že když Kateřina leží na louce a zvedne podpaží, nemusel by se za něj stydět i pověstný bobr. V té době bylo ale naprosto běžné, že si ženy neholily nohy ani podpaží.

Hrad Krabonoš

Hrad Krabonoš je ve skutečnosti Bouzov a místo se k filmování tak osvědčilo, že tam byla následně natočena pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

Spálený Husák

Světlovlasý a bledý herec František Husák, se během natáčení opaloval a neodhadl sílu sluníčka. Spálil se tak, že se ten den už nemohlo natáčet a muselo se čekat, až vybledne a maskérky s ním svedou něco udělat.

NA KOMEDII KOPRETINY PRO ZÁMECKOU PANÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII KOPRETINY PRO ZÁMECKOU PANÍ SE PODÍVEJTE DNES ODPOLEDNE OD 16:10 HOD.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články