Krimi komedie RocknRolla: Drama na place, Madonna málem zlikvidovala injekcí Gerarda Butlera

Divoká zábavná gangsterka plná sexu, rváčů a rock´n´rollu od autora a režiséra Guye Ritchieho.
Zdroj: TV Nova
Divoká zábavná gangsterka plná sexu, rváčů a rock´n´rollu od autora a režiséra Guye Ritchieho. “Já tohle město vlastním!” Vlastnictví se ale londýnskému gangsterovi ze staré školy Lennymu Coleovi začíná prodražovat. Přichází sem movitější zahraniční konkurence s plánem na pozemkový podvod. Malý zlodějíček a jeho parťáci si myslí, že mohou hrát na obě strany a dostat se do vyšší ligy.Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých odkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj.+ 5 fotek+ 6 fotek

Akční snímek z roku 2008, jehož scénář napsal a film i režíroval Guy Ritchie. Příběh o londýnském gangsterovi, kterému začíná šlapat na paty bohatší a mocnější konkurence.

Petra Járková
Petra Járková 28. 04. 2020 16:00

Zábavná gangsterka plná sexu, akce a skvělých hereckých výkonů RocknRolla, patří mezi diváky i kritiky oblíbené filmy, které se řadí mezi ty kultovní. Protřelý zloděj v podání Gerarda Butlera a jeho kumpáni hrají na dvě strany, díky čemuž se snaží dostat mezi zločince vyššího levelu. Do toho příběhem prochází drsná účetní, rocker předstírající pro úspěch vlastní smrt a neschopný hudební magnát, prostě společnost, u které nechcete dnes večer chybět.

Kdo je RocknRolla?

Věděli jste, že výraz RocknRolla opravdu existuje? Jde o označení někoho, kdo je velmi temperamentní, živý a lehce nečitelný. Nad ničím se nepozastavuje, do všeho jde a nic neřeší. Nezajímá ho názor jiných. Většina diváků si myslí, že si toto slovo vymyslel režisér Guy Ritchie, ale není to pravda.

Osudový film Guye Ritchieho

Do tohoto snímku Guy vkládal obrovské naděje, jde totiž o první film, ke kterému sám napsal scénář, zrežíroval ho a také fungoval jako většinový producent.

Injekce od Madonny

Gerardu Butlerovi nebylo během natáčení dobře, tak se tehdejší manželka Guye Ritchieho, zpěvačka Madonna, rozhodla, že mu pomůže injekcí vitamínu B12. Tomu se však ještě přitížilo a Madonna prý byla ze samotné situace dost šokovaná, omlouvala se, ale za stav samozřejmě nemohla.

Zánět jícnu

Během natáčení ovšem došlo i ke kuriózním situacím. Butler, který nakonec trpěl zánětem jícnu, měl problém s líbáním. Thandie Newton se s ním nechtěla líbat, tak se v nějakých scénách muselo přistoupit na montáže, které občas působily legračně.

Odkazy na klasiku

Ve snímku RocknRolla najdete odkazy na minimálně dva filmy z britské filmové klasiky. Poznáte, kde se odkazuje na Pýchu a předsudek a kde na Soumrak dne?

Jedenáct mrtvých

Ač by se dalo očekávat, že ve filmu krev poteče proudem, není to tak. Za celou gangsterku zemře pouhých 11 osob, což je na dnešní poměry akčních filmů dost málo.

NA SNÍMKY Z FILMU ROCKNROLLA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM ROCKNROLLA SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 21:50 NA NOVA CINEMA

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články