Přichází Ulice v karanténě: Jak prožívají těžkou dobu koronaviru hrdinové oblíbeného seriálu?

Ulice je český televizní seriál, vysílaný od roku 2005 na TV Nova. Jedná se o první a dosud jediný český denní nekonečný seriál, spadající do žánru mýdlové opery.
Zdroj: TV Nova
Ulice je český televizní seriál, vysílaný od roku 2005 na TV Nova. Jedná se o první a dosud jediný český denní nekonečný seriál, spadající do žánru mýdlové opery.Hlavní role v seriálu tvoří několik rodin, které bydlí v domě v seriálové ulici, která se nachází na periferii Prahy.Seriál se točí v pražských ateliérech v objektu bývalé tiskárny v Hostivaři. Seriál se začal natáčet 6. června 2005. Produkce seriálu probíhá od roku 2005, kdy výhledy různých dějových linek jsou tvořeny různými autory při tzv. velkém linkování. Při této poradě jsou prezentovány jednotlivé dějové linky výhledově na celou sezónu, dále jsou pak rozpracovávány na dílčí části. V průběhu natáčení předvýrobní, výrobní i postprodukční práce běží po čtrnáctidenních cyklech, tj. každých 14 dní probíhá porada jednotlivých autorů dějových linek a prezentují se návrhy jednotlivých epizod dalšího cyklu. + 5 fotek+ 6 fotek

Milovníci nekonečného seriálu Ulice, pozor! Televizní stanice Nova se rozhodla věrné fanoušky této stálice odměnit sérií dílů nazvaných Ulice v karanténě, které nám ukážou, jak se se současnou nelehkou situací vypořádávají oblíbené postavy ze seriálu. Jak vypadá Bedřich v roušce nebo co si počnou sami zavření v bytě Veronika s Patrikem? Vše můžete vidět už dnes večer.

Petra Járková
Petra Járková 21. 04. 2020 11:00

Vzhledem k nebezpečné pandemii koronaviru se přerušilo natáčení nejoblíbenějších českých seriálů jako je Ulice a Ordinace a diváci pláčou. Tvůrci tedy přišli s nápadem alespoň na malé odškodnění. Snížili počet členů štábu na minimum a připravili pro vás úvodní díl série Ulice v karanténě.

Experimentální projekt

První díl experimentálního projektu, který vznikal za pochodu, můžete vidět dnes večer od 20:20 na TV Nova. Pokud bude mít pilotní díl úspěch, počítá se s natočením dalších. Skončit by se mělo po ukončení vládních omezení a klasická Ulice by pak měla naskočit zpět tak, jak jsou diváci zvyklí.

Ulice a koronavirus

V díle Ulice v karanténě mají herci ukázat, jak se vyrovnávají jejich seriálové postavy s krizí. Čtyřicetiminutový pořad nám ukáže, jaké to je žít v karanténě s Milošem, který myslí jen na pivo a ženské nebo jak se ovládat, když nečekaně skončíte na celé dny uvězněni v jedné domácnosti se staronovým přítelem.

Aktuálnost a reálnost

„Ulice vždycky byla aktuální a její hrdinové prožívali to, co prožíváme my, naši přátelé, sousedé a známí. Současná situace nás ale donutila poprvé v patnáctileté historii vysílání Ulice zastavit. Nemůžeme divákům nabídnout seriál ve frekvenci a podobě, na jaké byli zvyklí, o Ulici je ale nechceme připravit, a tak vzniká Ulice v karanténě. Speciál, který ukáže, jak známé postavy Ulice prožívají tuhle podivnou dobu,“ prozradila důvod vzniku náhrady ředitelka Alex Ruzek.

Přísná opatření

Celé natáčení probíhalo velmi omezeně a za přísných hygienických opatření. Autorkou námětu se stala Lenka Szántó a tvůrčí tým se Silvií Klasovou a Ivou Bergerovou v čele. Organizace natáčení byla postavena tak, aby docházelo k minimálnímu setkávání se a herci mají samozřejmě na obličejích roušky. Zahrát jejich role nebude tak vůbec snadné a my se můžeme těšit, jak si s tím naši oblíbení hrdinové poradí.

NA TO, JAK VZNIKÁ SERIÁL ULICE, SE MŮŽETE PODÍVAT DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články