Temné předpovědi budoucnosti Simpsonových: S koronavirem se nespletli, letos má nastat apokalypsa

Kdo by je nemiloval?
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Homer Simpson tajil Bartovi, že jako mimino hrál v trapné reklamě. A navíc utratil jeho honorář...Homer Simpson nedovolil svému otci Abeovi jít na záchod. Stařík kvůli tomu přišel o ledviny.Homer Simpson si přál, aby „ten blbec Flanders“ přišel na mizinu.Homer Simpson dovolil mafii, aby v jeho domě natáčela film pro dospělé.+ 4 fotky+ 5 fotek

Člověk to bere jako legraci, a ona je to za pár let pravda. Animovaným vizionářům ze Springfieldu se splnila nejedna předpověď budoucnosti. Podívejme se tak na to, v čem se nemýlili a co nás čeká v roce 2021. Podle všeho to nebude nic hezkého.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 01. 2021 16:00

Máte rádi nekonečná dobrodružství rodinky Simpsonových, která mnohdy připomínají i náš obyčejný život? Věčně opilý lenoch Homer, starostlivá a upjatá hospodyňka Marge, přemoudřelá Líza, sígr Bart a nemluvící Maggie, která strčí všechny do kapsy. Na seriál Simpsonovi se můžete podívat každý večer na Prima Cool.

Chytré hodinky a videohovory

V té době se to zdálo nemožné, a přece se to stalo. Koho by v roce 1994 napadlo, že budou existovat chytré hodinky, kterými budeme moci psát zprávy či volat? Anebo že by byli Angličané, na rozdíl od zbytku světa, již hodně dopředu, když mají toho Bonda? Ať je to, jak chce, v šesté sérii měl Hugh, britský přítel Lízy, chytré hodinky, kterými se domlouval se svými kumpány. Apple Watch se však na trhu objevily až o 21 let později.

Dnes jsou videohovory součástí našeho každodenního života. Nikomu už nepřijde neobvyklé, že se můžeme vidět s osobou, která je na opačném konci zeměkoule. V devadesátých letech ale patřila tato technologie do oblasti sci-fi. Právě v epizodě s názvem Lízina svatba, v níž Hugh žádá Lízu o ruku, je vidět zařízení podobné pevné lince, které je schopno přenášet i obraz volajícího. Tyto předpovědi technologického pokroku sice nehlásaly zkázu, přesto z jejich přesnosti mrazí.

Jak to bylo s koronavirem?

Fanoušci Simpsonových jsou přesvědčeni o tom, že mají pravdu. Scenárista Bill Oakley zase tvrdí pravý opak. Předmětem sporu je epizoda z roku 1993 – Marge v řetězech. Homer, Patty, Selma a Skinner si z Japonska objednají odšťavňovače, jenže během balení do krabice zakašle jeden z nemocných dělníků továrny.

Když si ve Springfieldu adresáti své zásilky otevřou, je během chvilky zamořené celé město. Konspirační teorie fanoušků však Oakleymu připadají absurdní. Jde přece jenom o komediální seriál. Navíc je nesmysl, aby vir vydržel uzavřený v krabici několik týdnů. Je to skutečně tak, nebo se tvůrci slavné žluté rodinky snaží zakrýt fakt, že ví více než my ostatní?

Jaký bude rok 2021?

Letos bychom se měli dočkat konce světa. Převzetí prezidentského úřadu Joem Bidenem je prý začátkem apokalypsy. Nedávné události v budově Kapitolu daly vzpomenout na scénu, kdy Springfield ovládli roboti, což Homera donutilo vylézt se zbraní v ruce na střechu svého domu. Máme si snad také najít nějaký úkryt? S Donaldem Trumpem to tvůrcům taky vyšlo.

A pokud letos přece jen nenastane konec světa, v roce 2028 určitě. To by měla Bidena vystřídat Ivanka Trump. Pokud je někomu z budoucnosti nevolno, může si zlepšit náladu galerií deseti nejhorších věcí, které kdy Homer udělal.

Zdroje informací:

Prima Cool: Simpsonovi

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články