Záněty močových cest: Nepodceňujte následky této nemoci, může vám ohrozit ledviny

Záněty močových cest: Nepodceňujte následky této nemoci, může vám ohrozit ledviny
Zdroj: Unsplash.com

Pokud vás při močení trápí palčivý pocit, tak jde o první příznak, který ukazuje na problém s močovým ústrojím. Nejčastěji jde o zánět močového měchýře, kde se bakterie přichytávají na jeho stěny. Aby se nemnožily a co nejrychleji jste se jich zbavili, je nutné využít těch správných produktů.

Speciální projekt
Speciální projekt 19. 10. 2020 08:00

Infekce močových cest je na podzim více než obvyklá, mohou za ní bakterie dostávající se z vnějšího okolí, velmi často z konečníku přes močovou trubici do močového měchýře, kde se usadí a množí. Často jim v přemnožení pomáhá i naše nedůslednost v dodržování pitného režimu. S dostatkem přijímaných tekutin by totiž proud moči drobnou infekci eliminoval. V případě, že se zhoršující stav neléčí, může infekce postupovat do ledvin a způsobit tak jejich infekci.

Vsaďte na brusinky a petržel

Naturevia

Pokud tedy máte pocit, že by se vás zánět mohl týkat, ale jste na úplném začátku, mohly by vám pomoci sušené brusinky. O těch se říká, že obsahují látky, které preventivně působí jak proti zánětu ledvin, tak onemocnění močového měchýře a močových cest. Brusinky mají silné antibakteriální účinky a blokují uchycení bakterií na stěnách měchýře. Tyto blahodárné bobule seženete v sušené formě v obchodech Albert, kde si kromě nich zakupte i čerstvou petržel. Vývar z ní také ulevuje ledvinám i močovému ústrojí.

Kvalitní doplněk stravy

Naturevia

Pokud už je na samotné brusinky pozdě, sáhněte po osvědčeném doplňku stravy Naturevia Mega Brusinky, který má nové vylepšené složení. Přípravek obsahuje to nejlepší ze severoamerických brusinek i zlatobýlu. Koncentrovaný brusinkový extrakt Cran-Max se vyrábí z celého plodu. Díky tomu má garantovaný vysoký obsah proanthokyanidinů (PAC) a zabraňuje uchycení a množení škodlivých mikroorganismů v močovém měchýři. Navíc použitá technologie BIO Shield, využívající brusinkovou vlákninu, ochrání aktivní látky před žaludeční kyselinou. Ty se pak mohou postupně uvolňovat a prodlužuje se jejich účinek. Velmi důležitou roli hraje také zlatobýl. Výtažek z této byliny totiž působí močopudně a pomůže patogeny vypláchnout z močových cest. Zkrátka je to dobře sehraná dvojice, která se skvěle doplňuje. Společně podpoří zdraví a správnou funkci močových cest a pomůže vám se rychle dostat zpět do formy. Doplněk stravy Naturevia Mega Brusinky se zlatobýlem získáte v lékárně.

Náramkem z minerálů ku zdraví

Svět minerálů

Kdo v životě nezažil zánět močových cest, může hovořit o štěstí. Dle statistik vyplývá, že si jím projde až 70 % žen, které jsou k těmto zánětům náchylnější. Pokud patříte mezi ně a zánět právě máte nebo jím chronicky trpíte a jen čekáte, kdy to zase přijde, přinášíme tipy na minerály z eshopu Svět minerálů, které vám se záněty močových cest pomohou a jejich pravidelným užíváním se jich zbavíte trvale. Sestavte si tedy náramek z achátu, který pomáhá snášet nejrůznější nepříznivé zdravotní události, jako jsou právě bolestivé záněty močového měchýře. Dalším kamenem, který by neměl na šperku chybět, je křišťál. Ten čistí tělo od bakterií, jež onemocnění způsobují. No a poslední volbou by měl být opál, který vám bude při zánětech močových cest oporou pro svou schopnost vnést do života citovou a duševní úlevu.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články