Cillian Murphy držel kvůli roli vyzáblého fyzika Oppenheimera drastickou dietu: Jedl mandli denně, tvrdí jeho kolegyně Emily Blunt

Cillian Murphy držel kvůli roli vyzáblého fyzika Oppenheimera drastickou dietu: Jedl mandli denně, tvrdí jeho kolegyně Emily Blunt
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Herec Cillian Murphy ztvárnil v životopisném dramatu Oppenheimer roli hlavního hrdiny, "otce" atomové bomby J. Roberta Oppenheimera. Ten byl kromě svého nejslavnějšího vynálezu známý také vychrtlou postavou.Cillian se proto na roli poctivě chystal pět měsíců, a to nejen po psychické, ale i fyzické stránce. Například musel dramaticky zhubnout, aby jeho postava odpovídala té fyzikově.Herec odmítá prozradit, kolik kilogramů shodil, jeho fyzická proměna je ale evidentní na první pohled.A pro porovnání - takto vypadal slavný fyzik ve skutečnosti (na snímku vlevo).+ 3 fotky+ 4 fotky

Dost otřesný zážitek má za sebou herec Cillian Murphy (47), který ztvárnil hlavní roli v očekávaném dramatu Oppenheimer mapujícím život "otce" atomové bomby. Aby postavou odpovídal fyzikovi, který byl živ prakticky jen o cigaretách a martini, musel drasticky zhubnout. A to dost drsnou cestou, jak pro TV Extra uvedla jeho filmová manželka Emily Blunt (40).

Tereza Švandová
Tereza Švandová 19. 07. 2023 14:00

Cillian se v minulosti netajil tím, že role J. Roberta Oppenheimera, který na sklonku druhé světové války sestrojil první atomovou bombu v historii lidstva, pro něj byla velkou výzvou. Chystal se na ni podle květnového vyjádření pro list New York Times dlouhých pět měsíců. A to jak po psychické, tak fyzické stránce.

Murphy svou drastickou dietu nikomu nedoporučuje

"Oppenheimer měl velmi specifickou postavu, kterou jsem chtěl věrně napodobit. Musel jsem dost zhubnout a také pracovat s kostýmy. On byl velmi hubený, téměř vychrtlý, v podstatě žil jen na martini a cigaretách," poukázal Murphy.

Rozhodl se proto vyzkoušet, jak málo je třeba jíst, aby docílil fyzikova vzhledu. Nikomu by ale podobný experiment rozhodně nedoporučoval. A ani žádné jiné extrémní diety. "Začnete se pak překonávat v tom, co všechno ještě po této stránce snesete. A to není zdravé," zdůraznil pro list The Guardian.

Jedl mandli denně, tvrdí Emily Blunt

Herec z tohoto důvodu také neprozradil, kolik kilogramů během přípravy na svou možná životní roli shodil, jeho kolegyně Emily Blunt nicméně v nedávném rozhovoru pro TV Extra uvedla, že za Cillianovou dramatickou proměnou stojí konzumace jedné mandle denně. "Vzal si na sebe opravdu velký závazek. Mohl jíst třeba jen jednu mandli denně, nebo tenký plátek jablka. Byl tak vyhublý," poukázala filmová manželka J. Roberta Oppenheimera.

Zatímco Murphyho kolegové se během natáčení scházeli na společných večeřích, herec se kvůli dietě držel stranou. "Každý den jsme ho zvali, ať se k nám přidá, ale nikdy nedorazil. Kvůli roli prostě nevečeřel. Nikdy," prohlásil pro Entertainment Tonight Matt Damon (52), který ve filmu ztvárnil ředitele projektu Manhattan, jehož cílem bylo sestrojení atomové bomby.

Zdroje informací:

NYtimes.com

Theguardian.com

Entertainment Tonight

TV Extra

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články