Florence Pugh boří mýty o ženách jako pozlátku Hollywoodu: Teď má vlasy na ježka, méně make-upu, aby mohla dělat ošklivé grimasy

Florence Pugh boří mýty o ženách jako pozlátku Hollywoodu: Teď má vlasy na ježka, méně make-upu, aby mohla dělat ošklivé grimasy
Zdroj: Profimedia
Herečka Florence Pugh, která ztvárnila jednu z hlavních hrdinek netrpělivě očekávaného kasovního trháku Oppenheimer, rozhodně nepatří mezi tradiční hollywoodské krásky. Její tvář zdobí piercing, nechala si oholit hlavu a co vystoupení na červeném koberci, to nepřehlédnutelné šaty.Na londýnské premiéře Oppenheimera oblékla Pugh červenou róbu s bohatou sukní a vlečkou, kteréžto také pečlivě demonstrovala fotografům. Chvílemi se navíc zdálo, že herečka má co dělat, aby v odvážných průstřizích uhlídala dekolt.Florence Pugh v luxusních šatech od Valentina, které do puntíku odpovídají jejímu módnímu vkusu.Herečka se poprvé objevila ve společnosti s oholenou hlavou na květnovém Met Gala. Následně prozradila, že jde o úpravu vlasů, kterou si prosadila do své nejnovější role v romantickém dramatu We Live in Time. Brojí totiž proti pozlátku Hollywoodu ve filmech.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Florence Pugh (27) má po krk hollywoodského pozlátka. Na londýnskou premiéru očekávaného kasovního trháku Oppenheimer, kde ztvárnila jednu z rolí, proto dorazila v revoltujícím účesu a jako už tradičně s minimem make-upu. "Odjakživa si pečlivé hlídám svou image," prozradila Radio Times herečka, která bojuje za větší přirozenost filmových hrdinek.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 18. 07. 2023 13:30

Ačkoliv je vycházející hvězdou, která na červeném koberci vždy zaujme svým vzhledem, Florence Pugh je jiná než ostatní herečky. Na plátně dává přednost přirozenosti, jelikož se domnívá, že hollywoodský glamour ve filmech diváky zbytečně rozptyluje.

Do romantického filmu si prosadila holou hlavu

Proto se rodačka z Oxfordu snaží celý život kontrolovat svou image. A leckdy přichází s revolučními nápady, co se týče rolí. Pro tu poslední v chystaném romantickém dramatu We Live in Time si například nechala oholit hlavu, aby zbourala některé stereotypy. "Záměrně jsem se rozhodla vypadat takto. Chtěla jsem ze snímku vytěsnit marnivost," okomentovala pro Radio Times svůj super krátký účes, který osobně poprvé představila veřejnosti na květnovém Met Gala.

Marnivost musí jít stranou, tvrdí Florence Pugh

"Hollywood je plný pozlátka, zejména co se žen týče, a divák pak stěží proniká k podstatě věci," soudí Florence. "Proto kdykoliv nemusím být načančaná nebo mít tvář pokrytou silnou vrstvou make-upu, bojuji za přirozenost. Divákům to pomáhá. Marnivost musí jít stranou. Jediné, na co by se lidé měli dívat, je vaše přirozená tvář. Od začátku kariéry jsem dbala na to, jak na lidi působím. Když mám na obličeji méně make-upu, méně se cítím jako třpytivá věcička. Mám pak pocit, že mohu beztrestně dělat ošklivé obličeje," dodává herečka, která od roku 2016 ztvárnila hned několik výrazných rolí.

Začínala v projektu Lady Macbeth a v roce 2019 byla nominována na Oscara za roli Amy March ve filmu Malé ženy. Objevila se také v marvelovce Black Widow nebo hororu Slunovrat. "Mám ráda veškeré role, všechny ty obskurní typy," nechala se slyšet Florence, která v Oppenheimerovi ztvárnila americkou psychiatričku Jean Tatlock, milenku hlavního hrdiny a vynálezce atomové bomby J. Roberta Oppenheimera.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články