Dříve tam byly kolotoče i zoo. Co se stalo s rančem Neverland po smrti Michaela Jacksona?

Dříve tam byly kolotoče i zoo. Co se stalo s rančem Neverland po smrti Michaela Jacksona?
Zdroj: wikimedia/commons/Neverland

Krále popu Michaela Jacksona budeme mít ve svých vzpomínkách už napořád. A to především díky jeho nezapomenutelným písničkám, tanečním kreacím a samotnému vzhledu. Co se ale stalo s jeho sídlem a zábavným parkem Neverland Ranch? Jak je na tom teď?

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 07. 07. 2020 13:17

Legendární zpěvák koupil své sídlo, které dříve neslo název Sycamore Valley Ranch nebo Ranch Zaca Laderas, v roce 1988. Bývalý Jacksonův úchvatný ranč s rozsáhlým pozemkem o rozloze 2800 akrů se nachází v Kalifornii, v blízkosti národního lesa Los Padres, a on se do něj zamiloval hned na první pohled.

Zábavní park i tři penziony

Poprvé místo uviděl v 80. letech, když navštívil Paula McCartneyho z Beatles. V té době probíhalo natáčení klipu k písni Say Say Say a v roce 1988 už nemovitost Michaelovi říkala pane. Podle různých spekulací se částka, za kterou Jackson ranč koupil, pohybuje mezi dvaceti až třiceti miliony dolarů, přesná suma však nebyla však nikdy zveřejněna.

V rezidenci se nacházely velké květinové hodiny, dětská zoologická zahrada, ale i zábavní park s horskou dráhou, autodromem, ruským kolem, kolotočem, arkádou a spoustou dalších atrakcí. Samotný dům má k dispozici šest ložnic, devět koupelen, bazén, přilehlý domeček, tenisový kurt, kino, několik stodol i tři samostatné penziony.

Jako u Petra Pana

Jackson pojmenoval svůj ranč po vymyšleném ostrově Neverland, který se objevil v pohádce Petr Pan. Na tomto ostrově děti zůstávaly pořád malé a nikdy nevyrostly. Samotný zpěvák si však žádné dětství neužil, protože byl už od mala v centru pozornosti. Možná i díky ranči se takto pokusil získat své dětství nazpět.

Na ranč však nezval jen děti, ale i dospělé hosty. Na rozhovor tam za ním dorazila Oprah Winfrey a dokonce tam proběhla i svatba Elizabeth Taylor s Larrym Fortenskym. V roce 1995 se na ranči oženil i samotný Michael, který si vzal Lisu Marii Presley, jejich manželství ale dlouho nevydrželo.

Neslavná minulost

Neverland Ranch je však spojován také s neslavnou stránkou úspěšného zpěváka, který byl častokrát nařčený z obtěžování dětí. Všechno se dostalo až k soudu, u toho byl ale Michael osvobozen a nic mu nebylo dokázáno. Jenže poté se z ranče odstěhoval, protože už se na něm necítil jako doma.

Ranč tak zůstal opuštěný a jeho zaměstnanci byli propuštěni. Po smrti zpěváka (2009), který se proslavil hity jako Thriller nebo Billie Jean, nemovitost začala chátrat. V jednu dobu dokonce zákulisím kolovaly zprávy o tom, že se rodina rozhodla zpěváka na ranči pohřbít. To se ale nakonec vyvrátilo.

Do roku 2013 byla z ranče odvezena zvířata i zábavní atrakce a místo toho vznikla nová zenová zahrada. O dva roky později byla nemovitost přejmenována, dostala svůj původní název a doufalo se, že se opět objeví nový majitel, který bude schopný ranč koupit za 100 milionů dolarů. Nikdo o něj ale neměl zájem, a tak se cena loni snížila na 31 milionů dolarů. Co s ním bude dál?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články