Výročí smrti Michaela Jacksona: Byl opravdu špindíra s nulovou hygienou a štěnicemi v posteli?

Michael Jackson měnil barvy kůže více než chameleon. Jeho touha stát se bílým mu přivodila velké zdravotní problémy
Zdroj: archiv
Michael Jackson měnil barvy kůže více než chameleon. Jeho touha stát se bílým mu přivodila velké zdravotní problémyV dětství byl roztomilým černošským chlapcem s neskutečným talentem, který následně zúročil a stal se jednou z větších světových hudebních hvězdMichael Jackson neměl s otcem nikdy lehký vztah. Vyčítal mu, že chtěl na něm i jeho sourozencích vydělávat peníze a získat slávuČím byla Michaelova pleť bělejší, tím mu přibývalo zdravotních problémů.+ 6 fotek+ 7 fotek

Už je tomu deset let, co celý svět obletěla zpráva, že je král popu mrtvý. Když tým záchranářů dorazil do Jacksonova sídla, popová hvězda již nebyla mezi živými – byla u něj zjištěna srdeční zástava. Jako příčina smrti byla uvedena otrava silným sedativem, které zpěvák užíval kvůli potížím se spánkem. Jeho smrt byla stejně tak bizarní jako život, který žil.

Petra Járková
Petra Járková 25. 06. 2019 08:00

Špindíra a smraďoch

Hned několik hospodyň se nechalo slyšet, že král popu si na hygienu moc nepotrpěl. Podle jejich výpovědí Michael běhal po domě se zvířaty, která kálela na zem a jemu to bylo úplně jedno. „Když jste k tomu něco řekli, vyhrožoval, že z toho udělá kouli a hodí ji po vás,“ řekla listu The New York Post žena, která chtěla být označena jen jako hospodyně číslo 1. Zpěvák dokonce močil na zem, jen tak. „Doslova se vymočil na podlahu u vchodu. Bylo to neskutečné. Prostě tam stál, rozepnul si kalhoty a zalil podlahu,“ dodala.

Život ve výkalech a se šváby

„Často jsem se musela vplížit do ložnice a vyměnit povlečení. Nechápala jsem, jak mohl spát v takové špíně. Měl v posteli ponožky, slipy, napůl snědené kuře, brambůrky a na podlaze prázdné lahve od vína a whiskey. Páchlo to tam močí a byt byl zamořený štěnicemi,“ prozradila tenkrát hospodyně číslo 2 s tím, že zpěvák doslova nechtěl, aby v jeho ložnici hospodyně uklízely. Něco takového se ale vydržet nedalo.

Strach o život

Svou smrt zpěvák předpovídal už dříve. „Bojím se, že se mě někdo snaží zabít,“ stálo v jeho soukromém deníku. Důvodem měl být jeho podíl v ATV Music Publishing, o který jej údajně chtěl připravit právník John Branca. Deník, v němž mělo stát více zpráv týkajících se obav ze smrti, si zpěvák údajně začal psát v roce 1990. Alespoň to tvrdil Michael Jacobshagen, který byl Michaelovým přítelem již od útlého mládí. Jacobshagen se s Jacksonem setkal naposledy pár měsíců před jeho smrtí a několik stránek z deníku viděl na vlastní oči. „Měl je přilepené na dveřích ložnice, na nočním stolku, v koupelně a v obývacím pokoji,“ uvedl.

Podruhé smrti neunikl

Smrti zpěvák o vlásek unikl už v roce 2001, kdy 11. září do Světového obchodního centra v New Yorku narazila teroristy unesená letadla. Přesně v tentýž den měl totiž naplánovanou schůzku v budově WTC. Kvůli problémům se spánkem ale nestihl dorazit, a tak si jako zázrakem zachránil život.

PODÍVEJTE SE, JAK SE MICHAELOVI MĚNILA V PRŮBĚHU LET BARVA PLETI:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články