Film Temný rytíř: Role Jokera stála Heatha Ledgera v 28 letech život

Heath Ledger byl velmi talentovaný
Zdroj: archiv extra
Joker představuje chaotické zloHeath Ledger byl velmi talentovanýv masce se často objevoval na place i mimo natáčecí záběryHeat Ledger zemřel na kombinaci léků a alkoholu+ 7 fotek+ 8 fotek

Je to již víc než 11 let, co v lednu roku 2008 nečekaně zemřel jeden z nejtalentova­nějších herců své generace Heath Ledger. Podle oficiální zprávy ho zabila nesprávná kombinace léků na spaní a antidepresiv, která začal brát poté, co se až příliš ponořil do role psychopata Jokera.

Petra Járková
Petra Járková 22. 09. 2019 16:00

Oscara se nedožil

Heatcliff Andrew Ledger byl australský herec, který se stal známým zejména rolí Jokera ve snímku Temný rytíř. V této roli byl tak fenomenální, že mu vynesla ocenění Oscar, toho už se ale bohužel nedožil. Ledger byl znám tím, že se do svých rolí až příliš vžíval, postavami, které hrál, se sám stával. Právě proto se mu Joker stal v 28 letech osudným v momentě, kdy si vzal špatnou kombinaci prášků na spaní a antidepresiv.

Osudná role

O tom, že za Ledgerovou smrtí pravděpodobně skutečně stojí tato role, svědčí i fakt, že v jeho deníku byla nalezena spousta nejrůznějších čmáránic a vyloženě temných a depresivních nákresů, které mapují i jeho filmový přerod v monstrum, jakým Joker byl. V deníku byl mimo jiné i velký nápis „bye bye“, což v překladu znamená „sbohem“. I díky tomu se začalo spekulovat o tom, že Heath tušil, že se mu role Jokera stane osudnou.

Opuštěná dcera

Heath Ledger tu po sobě zanechal dceru Matildu Rose, které je dnes už 13 let a jejíž maminkou je herečka Michelle Williams. Ta si může svého tatínka, kterého si sotva pamatuje, připomínat skvělými snímky, které natočil. Kromě toho ale v dospělosti dostane i jeho deník, aby pochopila, proč otec zemřel tak mladý.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU TEMNÝ RYTÍŘ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články