Ženy z pekla! Nejhorší nacistické bestie, které týraly vězně v koncentračních táborech

Zlo s lidskou tváří.
Zdroj: Archiv
Herta Ehlert. Prošla si několika koncentračními tábory, až se dostala do Bergen-Belsenu. Zde dělala zástupkyni hlavního dozorce. Po válce byla odsouzena k patnácti letům vězení, které byly později zkráceny na dvanáct. Po propuštění žila pod jménem Herta Naumann.Hilde Lisiewitz. Než se přidala k SS, pracovala například v sadu nebo v továrně na munice. Do Belsenu se jako dozorkyně dostala v březnu roku 1945. Její prací bylo především hlídání pracujících vězňů v kuchyni. Odsouzena byla jedním rokem vězení.Frieda Walter. Pracovala v textilní továrně, do SS se dostala v roce 1944. Po nemoci byla v únoru roku 1945 přeřazena do Belsenu. Odsouzena byla ke třem letům vězení.Ilse Forster. Do SS se dostala v roce 1944, jako dozorkyně působila v Bergen-Belsenu. Odsouzena byla k deseti letům vězení.+ 10 fotek+ 11 fotek

Svět si 27. ledna každoročně připomíná utrpení milionů Židů, Romů, homosexuálů a dalších nevinných obětí v době holocaustu za druhé světové války. Mezinárodní den památky obětí holocaustu má varovat před tím, aby se spáchané hrůzy už nikdy neopakovaly.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 05. 2020 12:30

Podívejte se do tváří zrůd, které se na jednom z největších zločinů v dějinách lidstva podílely. Na první pohled vypadají jako běžné ženy, ale nenechte se mýlit...

Bestie v sukních

Koncentrační tábor Bergen-Belsen byl osvobozen 15. dubna 1945, ale ještě během celého května a června stovky dobrovolníků bojovaly o životy nebohých vězňů, zničených mimo jiné právě ženskými bestiemi. Tyto nenápadné ženy totiž pracovaly jako dozorkyně v koncentračním táboru Bergen-Belsen. Fotografie byly pořízeny těsně po skončení druhé světové války ve vězení, v němž dozorkyně čekaly na soud.

Tehdy dokonce do tábora přijelo narychlo téměř sto britských studentů medicíny. Pracovali přímo v chatrných barácích, podávali nemocným léky, dohlíželi na distribuci potravin.

Enormní nasazení bohužel často přišlo pozdě. Ze šedesáti tisíc přeživších zajatců jich téměř čtrnáct tisíc během prvních týdnů po osvobození tábora britskou armádou zemřelo.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články